Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset ÇYDD'den Durbay'a destek: Kadın politikacılara saldırıları kınıyoruz

ÇYDD'den Durbay'a destek: Kadın politikacılara saldırıları kınıyoruz

ÇYDD, iftiraya maruz kalan CHP'li Gülşah Durbay’a destek açıklaması yaparak, kadın politikacıların hedef alınmasını sert bir şekilde kınadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
ÇYDD'den Durbay'a destek: Kadın politikacılara saldırıları kınıyoruz
KAYNAK: Haber Merkezi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın iftiraya maruz kalmasının ardından, Durbay’a destek veren bir mesaj yayınladı. Dernek, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne yaklaşırken, kadın politikacılara yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"Kadın politikacılara yönelik saldırıları kınıyoruz"

ÇYDD’nin açıklamasında, Gülşah Durbay’ın eğitimde fırsat eşitsizliğine rağmen, bir kadın politikacı olarak Manisa’nın merkez ilçesi Şehzadeler’e belediye başkanı seçilmesinin önemli bir başarı olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Bu başarı yerine, politik çekişmelerle ve çeşitli nedenlerle Durbay’a yönelik iftira kampanyalarının yapılmasını kınıyoruz. Kadınların yerel yönetimlerde ve politikada temsili, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmadıkça geri planda kalacaktır" ifadeleri yer aldı.

İftiraya karşı hukuki mücadele çağrısı

Dernek, Durbay’a yapılan iftiraların ve kişilik haklarının çarpıtılmasının asla kabul edilemez olduğunu belirterek, bu suçun sorumlularının bulunması ve yargıya teslim edilmesi gerektiğini vurguladı. ÇYDD, üyeleri olan Gülşah Durbay’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, yanında olduklarını ve desteklerini sürdüreceklerini açıkladı.

ÇYDD'den yapılan açıklamanın tamamı şöyle: "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'ne yaklaşırken, türlü eşitsizlikleri aşarak eğitimini tamamlayıp bir kadın politikacı olarak yaşadığı kentin merkez ilçesine belediye başkanı seçilme başarısını gösteren, derneğimizin de üyesi Gülşah DURBAY'a yapılan saldırıları ağır şekilde kınıyoruz.
Eğitimde fırsatlar eşit sunulmadıkça, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanamadıkça yerel yönetimlerde, TBMM'de ve politikada kadınların katılımı ve temsili ülkemizde çağdaş toplumların gerisinde kalmaya devam edecek.

Buraya odaklanmak yerine siyasal çekişmelerle ve türlü nedenlerle genç kızlarımıza örnek bir kadın politikacının sağlık durumunun çarpıtılması, iftiraya uğraması ve kişilik haklarının hedef alınması asla kabul edilemez. Bu suçun sorumluları bulunmalı ve yargıya teslim edilmelidir. Değerli üyemiz Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah DURBAY'a geçmiş olsun diyoruz, tez şifalar diliyoruz, yanında olacağımızı yineliyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kumluca’da İlk "Fishing Tournament" Heyecanı Başladı

Kumluca’da İlk "Fishing Tournament" Heyecanı Başladı