Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Özgür Özel Hatay'da metal işçileriyle buluştu: Engelleri kaldıracağız

Özgür Özel Hatay'da metal işçileriyle buluştu: Engelleri kaldıracağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Dörtyol'da grevdeki metal işçilerine ziyaret ederek destek verdi. İşçi sınıfı için örgütlenme özgürlüğünü sözü verdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özgür Özel Hatay'da metal işçileriyle buluştu: Engelleri kaldıracağız
KAYNAK: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Adana’nın Dörtyol ilçesinde bir firmada çalışan ve grevde olan metal işçilerini ziyaret etti. 

İşçilerin çadırında yaptığı konuşmada, emekçilerin mücadelesine destek veren Özel, işçilere verilen ücretin yetersiz olduğunu vurguladı. İşçilerin daha iyi koşullar için mücadele etmesinin en doğal hakları olduğunu belirten Özel, bu sürecin dostça ve uzlaşıyla çözülmesini umut ettiğini dile getirdi.

"Sizin Mücadeleniz Bizim Mücadelemizdir"

İşveren ile işçiler arasında bir uzlaşma sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Özel, "Burada işverenimize, milletvekillerimiz, önceki dönem milletvekillerimiz, belediye başkanımız, il, ilçe başkanlarımız aracılığıyla bir kez daha sizin adınıza bir dostluk ve uzlaşma eli uzatıyoruz. Arkadaşlarımız, bizim programımız bittikten sonra salı, çarşamba veya pazartesi günü için randevu talep etsin, görüşsünler ve sizinle onların arasında bir uzlaşma noktasını arayalım. Eğer burada bir anlaşma olursa sizi, işçileri memnun eden bir süreç olursa bundan en çok biz memnun oluruz. Yok, size karşı orantısız güç kullanırsa, başka yerlerden fason üretimle iş kanununa aykırı işler yaparsa, grev kırıcılığa kalkarsa, sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir, son ana kadar arkanızdayız." dedi.

Örgütlenme Hakkı İçin Taahhüt: “Tüm Engelleri Kaldıracağız”

Özel, işçilerin sendikal haklarının korunmasının ve geliştirilmesinin önemini vurguladı. CHP’nin iktidara gelmesi durumunda, örgütlenmenin önündeki tüm engelleri kaldıracaklarını belirten Özel şunları söyledi:  "Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart'ta seçimlerden 1'inci parti olarak çıktı, şu anda da Türkiye'nin 1'inci partisi. Türkiye işçi sınıfına ve Türkiye'de emeğiyle geçinen herkese şu sözü veriyoruz; iktidarımızla birlikte ilk iş, örgütlenmenin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Eğer işçiyle işveren karşı karşıya geliyorsa, gelmesin isteriz. Devlet olarak işçinin yanında duracak, verilen tüm mücadelelerin, 5 yıllık iktidarımızın sonunda önce yüzde 50'lik örgütlenme hedefini, yani her iki işçiden birinin sendikalı olmasına sağlayacak, iki dönemin sonunda Bülent Ecevit'in bıraktığı yere, yüzde 75 örgütlülük seviyesine ve üzerine, işçi sınıfının erişmesini biz sağlayacağız. O süreçte bütün mücadelenizi sonuna kadar destekliyoruz. Gerek kanuni düzenlemeler gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının iradesi, gerekse ülkeyi yöneten partinin iradesi olarak bugün olduğu gibi o gün de biz yanınızda olacağız."

Asgari Ücret Eleştirisi: “Sefalet Ücreti”

Konuşmasında Türkiye'deki asgari ücrete de değinen Özel, mevcut asgari ücreti "sefalet ücreti" olarak nitelendirdi. Özel, "Geçtiğimiz yıl 'bu ücrete 4 kez zam yapacağız' diyenler, iktidar olunca ikinci zammı bile yapmayıp 17 bin lirada bıraktılar. Siz hakkınızı alsaydınız, bu sözleşme bağıtlandığı gün, size verilen maaş gerçekten bugün asgari ücret hak ettiği zammı alsaydı 25 bin lira olsaydı zaten siz hiç greve çıkmadan 30 bin liranın üzerinde taban maaşı almıştınız." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray - Alanyaspor Maçı VAR Hakemi Belli Oldu

Galatasaray - Alanyaspor Maçı VAR Hakemi Belli Oldu