Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset HEDEP İstanbul'da güçlenmek istiyor

HEDEP İstanbul'da güçlenmek istiyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), 12 Kasım'da İstanbul'da yapılacak 2. Olağanüstü İl Kongresi'ne hazırlanıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
HEDEP İstanbul'da güçlenmek istiyor
KAYNAK: ANKA

Kongreye ilişkin basın toplantısı düzenleyen HEDEP İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol, İstanbul'un eşitlik ve özgürlük mücadelesinin merkezi olacağını söyledi.

Birol, İstanbul'un 16 milyonluk nüfusu ile Türkiye'nin en büyük şehri olduğunu belirterek, "İstanbul bir emek, kadın, genç, Kürt kenti. İstanbul, varlığı inkara uğramış bütün etnik kimliklerin ve halkların kenti. İstanbul, demokrasi mücadelesinin de beşiği" dedi.

HEDEP'in 100 yıllık bir geleneğe sahip olduğunu vurgulayan Birol, partinin mücadelesini "sokakta, mecliste ve bütün diğer alanlarda halkın eşit ve özgür bir geleceği için kurma iradesi" olarak tanımladı.

Birol, İstanbul'da güçlü bir örgütlenme ve mücadelenin oluşturulmasının tüm Türkiye için önemli bir moral ve motivasyon kaynağı olacağını söyledi.

HEDEP'ten İstanbullulara çağrı

Birol, tüm İstanbulluları 12 Kasım'da yapılacak kongreye davet etti. Birol, "İstanbul'u bir barış, kadın, gençliğin özgürlük, emekçinin alın terinin kenti yapmak için; İstanbul'u Kürtlerin, Türklerin, Romanların, Çerkeslerin, Arapların, yani yaşayan bütün halkların kardeşçe bir arada yaşayabileceği bir kent hâline getirmek için mücadelemizin bayrağını kuşanıyor, kararlılığımızı bildiriyor ve İstanbul, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi İl Kongresi'ni yapmak üzere yola çıkıyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eskişehirli kadın çiftçiler Anıtkabir'de

Eskişehirli kadın çiftçiler Anıtkabir'de