Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset CHP'li Asu Kaya’dan siyasi partilerin kadın temsilcilerine çağrı

CHP'li Asu Kaya’dan siyasi partilerin kadın temsilcilerine çağrı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, İstanbul’da yaşanan vahşetin ardından tüm siyasi partilerin kadın temsilcilerine çağrıda bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'li Asu Kaya’dan siyasi partilerin kadın temsilcilerine çağrı
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Milletvekili ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada, İstanbul’da yaşanan korkunç olay sonrası kadın cinayetlerine karşı acil ve kararlı bir mücadele başlatılması gerektiğini belirtti. Kaya, tüm kadın milletvekillerini, belediye başkanlarını ve siyasi partilerin kadın politikaları başkanlarını birlik olmaya davet etti.

"Siyasetin sorumluluğu büyük"

Asu Kaya, İstanbul’da işlenen çifte cinayetin kadın cinayetlerinin geldiği vahim noktayı gözler önüne serdiğini belirterek, kadınların yaşam güvenliğinin gün geçtikçe azaldığını söyledi. Kaya, “Dün İstanbul'da yaşanan vahşetle, bir türlü önlenemeyen kadın katliamlarının geldiği son noktaya, tüm Türkiye dehşetle tanık olduk. Kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddet vakalarının önlenememesinin en büyük sorumluluğu siyasetindir. Kadın olarak, sokaktaki yaşam güvenliğimiz gün geçtikçe yok olmakta. Bugün sokağa çıkmak için gerçek mücadelemizi vermezsek, yarın kapımızın önüne çıkamaz hâle geleceğiz. Önlem almayı bütünüyle siyasetin kendisinden beklemeliyiz. Sokakları boş bırakmamalı, korkuya yenilmemeliyiz. Hep birlikte Yüce Meclis çatısı altında buluşup, kamuoyuna buna yenik düşmeyeceğimiz çağrısını yapmalıyız.” dedi.

Kadın cinayetlerine karşı ortak mücadele

Asu Kaya, yaşanan bu korkunç olayın, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin geldiği noktayı acı bir şekilde gösterdiğini belirterek, “Anayasadaki yaşam hakkının, özgürlüğün ve eşitliğin sokaklara inmesini sağlamak hepimizin mecburiyetidir. Her birimizin siyaseten geldiği örgütlü mücadele dışında; hepimizin hayatta kalma mücadelesi için, kadın mücadelesi adına emek sarf etmek için hepinizi bir masaya, sokaklara ve birlikte mücadeleye davet ediyorum.” dedi. Kaya, sokakları boş bırakmamak ve korkuya yenilmemek gerektiğini belirterek, tüm kadınları mücadeleye çağırdı.

Ne olmuştu?

Korkunç olay, dün saat 16.00 sıralarında İstanbul Fatih’te meydana geldi. Semih Çelik (19), önce Eyüpsultan’da sevgilisi Ayşenur Halil’i, ardından Edirnekapı surlarında okul arkadaşı İkbal Uzuner’i katletti. Cinayetlerin ardından Semih Çelik surlardan atlayarak intihar etti. Baba Adem Çelik, oğlunun psikolojik rahatsızlıkları olduğunu ve daha önce birçok kez intihara teşebbüs ettiğini belirtti. Yapılan incelemelerde Semih Çelik’in son bir yıl içinde 5 kez hastaneye başvurduğu tespit edildi. Semih Çelik’in evinde yapılan aramada, başı kesik ve vücudu parçalanmış bir kadın figürü çizimi bulundu. Polis, bu çizimin, İkbal Uzuner’in öldürülme şekliyle benzerlik taşıdığını belirtti. Çizim, polis kayıtlarına “Fatih'te öldürülen İkbal Uzuner’in ölüm şeklinin katil zanlısı tarafından çizilen resimle benzerlik gösterdiği” şeklinde geçti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta Yalvaç'ta ehliyetsiz çocuk yaşlı yayaya çarptı!

Isparta Yalvaç'ta ehliyetsiz çocuk yaşlı yayaya çarptı!