Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Antalya’yı unutmadık

Antalya’yı unutmadık

Antalya milletvekili olduğunu hiç unutmadığının altını çizen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuuşoğlu, “Antalya’ya hizmet konusunda teşkilatlarımızla ve belediyelerimizle çok iyi bir çalışma yürüttük ve yürütüyoruz. Antalyamız 17 yılda 39 milyar TL’lik yatırım gördü” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’yı unutmadık


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24 Haziran seçimleri öncesinde Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

39 MİLYAR TL YATIRIM

Antalya milletvekili olduğunu hiç unutmadığının altını çizen Çavuşoğlu, “Antalya’ya sık sık gelişimin faydasını seçim zamanında görüyorum. Hiç kimse artık ‘sadece seçimde geliyorsunuz’ demiyor. Yatırımlar konusunda, Antalya’ya hizmet konusunda teşkilatlarımızla ve belediyelerimizle çok iyi bir çalışma yürüttük ve yürütüyoruz. Antalyamız 17 yılda 39 milyar TL’lik bir yatırım gördü. Türkiye’nin her yerinde örnek projeleri yaptık. Antalyamızı da ihmal etmedik. Bunu yaparken üç şeye önem verdik. Bunlardan bir tanesi turizm. 2018 yılında turist sayımız 14 milyona çıkacak. Bu, alt ve üst yapı çalışmaları olmadan olmaz. Ulaşım kolay olmazsa turistler gelmez. Şimdi artık turizmi çeşitlendirmek için çaba harcayacağız. Sadece otel yapmak, yol yapmak önemli değil. Antalya’nın ve Türkiye’nin tanıtımı için çok çalışıyoruz. Turistlerin geldiği ülkelerin çeşitliliğini artırmak için çaba sarf ediyoruz. Antalya’da turizmi 12 aya yaymak için çok çaba sarf ettik” dedi.

Çavuşoğlu, eğitime çok önem verdiklerini ifade ederek, “Hedefimiz Antalya’da 5 olan üniversite sayısını 10’a çıkarmak. Bu konuda özel sektörden de destek bekliyoruz “diye konuştu.

 

F-35’LER GELECEK

F-35 savaş uçaklarının teslimatıyla ilgili şu açıklamaya yaptı: "F-35 ile ilgili 21 Haziran'da ilk teslim için Türkiye davet edildi. 2 uçağın teslimi ondan sonra eğitim süreci olacak. Zaten uçak teslim edildi. 'Oradan yükle, gel kargoya veya uçakla uçur, gel' olmuyor. Teslim yapılacak. Ondan sonraki süreçte de eğitim çalışmaları orada devam edecek. Bu, çok kapsamlı, taraflı bir proje. Öyle 'Ben istedim, iptal ettim veya Türkiye'yi çıkarmak istiyorum' olmaz ve gerekçeye baktığımız zaman da gerekçeler kabul edilebilir değil. Ama işte kongreden mektupla geliyor, bu S-400'den dolayı kafa karıştırıcı bazı girişimler oluyor; ama herkes yükümlülüğünü yerine getirmeli. Biz bugüne kadar ortak üretim dahil üzerimize düşeni yaptık ve bugüne kadar hiç aksatmadan ödememiz gereken parayı da ödedik. Biz yükümlülüklerimizi yerine getirdik." Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öz’den büyük iddia

Öz’den büyük iddia