Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Çin: İsrail'in Lübnan'a Yönelik İhlallere Karşıyız

Çin: İsrail'in Lübnan'a Yönelik İhlallere Karşıyız

Çin, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına karşı durduğunu ve Lübnan'ın egemenliğine, güvenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik ihlallere karşı olduklarını bildirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin: İsrail'in Lübnan'a Yönelik İhlallere Karşıyız
KAYNAK: AA

Son gelişmeler ışığında, Çin hükümeti Lübnan'da yaşayan 200'den fazla vatandaşını tahliye etti. Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, 146 Çin vatandaşı ve yabancı uyruklu 5 aile bireyinin uçakla Pekin'e, 69 Çin vatandaşı ve 11 yabancı aile bireyinin ise gemiyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) götürüldüğü belirtildi. Tahliye işlemleri, İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik kara saldırılarına başladığını duyurmasının ardından gerçekleştirildi.

İsrail'in Saldırıları ve Bölgedeki Durum

İsrail ordusu, Hizbullah’a karşı "sınırlı ve yoğun kara saldırıları" yürüttüğünü açıkladı. Lübnan ordusu, İsrail’in yaklaşık 400 metre Lübnan topraklarına girdiğini bildirdi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1701 sayılı kararı, İsrail’in Mavi Hattı'nın gerisine çekilmesini ve bu bölgedeki silahsızlandırmayı öngörmektedir.

Can Kaybı ve Göç Dalgası

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana toplam 1328 kişi hayatını kaybetti. Bu kayıpların arasında 104 çocuk ve 194 kadın bulunuyor. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlenen hava saldırısında öldürüldü. Hizbullah, İsrail’e roket ve füze saldırıları ile karşılık verirken, İsrail tarafında büyük bir hasar bildirilmedi.

Bölgedeki çatışmalar nedeniyle, ülke içinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. Güney Lübnan'dan başkent Beyrut ve kuzeye doğru göç dalgaları sürerken, on binlerce kişinin Suriye’ye göç ettiği belirtiliyor. Bu durum, bölgedeki insani krizin derinleşmesine yol açmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig 8. Hafta Hakemleri ve Maç Programı Belli Oldu

Süper Lig 8. Hafta Hakemleri ve Maç Programı Belli Oldu