Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Ali Babacan DEVA Partisi kongresinde yeniden Genel Başkan seçildi

Ali Babacan DEVA Partisi kongresinde yeniden Genel Başkan seçildi

DEVA Partisi'nin 2. Olağan Büyük Kongresi, Ankara'da gerçekleştirildi. Kongrede Ali Babacan, yeniden genel başkan seçildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ali Babacan DEVA Partisi kongresinde yeniden Genel Başkan seçildi
KAYNAK: İHA

DEVA Partisi'nin 2. Olağan Büyük Kongresi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığı'na Halil Çanakçı'nın seçildiği kongrede, Ali Babacan, tek aday olarak yeniden genel başkanlığa seçildi.

Ali Babacan: "Umudumuzu asla yitirmedik"

Kongrede yaptığı konuşmada Babacan, ülkenin içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekerek, "Dertliyiz, içimiz kan ağlıyor ama umudumuzu asla yitirmedik. Bu büyük ülke için tüm varlığımızla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Babacan, kongrenin bir muhasebe dönemi olduğunu belirterek, ülkenin ve partinin gidişatını değerlendirdiklerini ifade etti. Yaptıkları özeleştirilerin ve istişarelerin ardından, kongrenin sadece parti için değil, Türkiye için yeni bir başlangıç olacağını vurguladı.

"Siyaseti iki kutuplu hale getiriyorlar"

Kongrede ana mesaj olarak "yeni bir yol" temasını öne çıkaran Babacan, Türkiye'deki siyasetin iki kutuplu bir yapıya doğru itildiğini belirtti. Bu durumun Türkiye'yi kutuplaştırdığını ve çok sesliliği yok ettiğini söyledi. "Bu model ülkeyi çatışmalara ve umutsuzluğa götürür" diyen Babacan, özellikle gençlerin siyasetten umutsuz olduğunu ifade etti. Babacan, bu iki kutuplu siyasetin Türkiye'yi çıkmaza soktuğunu ve milletin yeni bir yol arayışında olduğunu belirterek, DEVA Partisi olarak bu dayatmaya itiraz ettiklerini dile getirdi. "Demokrasimize nefes aldıracak yeni bir yola ihtiyaç var" diyen Babacan, çoğulcu bir siyaset anlayışının önemini vurguladı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mutluluğun yolu mideden mi geçiyor? Mutlu eden 16 besin

Mutluluğun yolu mideden mi geçiyor? Mutlu eden 16 besin