Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset CHP Ankara'da eğitim zirvesi düzenlemeye hazırlanıyor

CHP Ankara'da eğitim zirvesi düzenlemeye hazırlanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara'da 200’ün üzerinde akademisyenin katılımıyla bir eğitim zirvesi düzenleyeceğini duyurdu. İşte detaylar...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP Ankara'da eğitim zirvesi düzenlemeye hazırlanıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 19-20 Ekim tarihlerinde Ankara'da yükseköğretim sorunlarına odaklanan bir eğitim zirvesi düzenleyecek.

CHP Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş ve Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Armağan Erdoğan, genel merkezde basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Ankara’da bir eğitim zirvesi zirvede 200'ün üzerinde akademisyenin katılımıyla Türkiye'nin eğitim ve yükseköğretim sorunlarının tartışılacağını ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katılım sağlayacağını duyurdu.

Üniversitelerdeki başlıca Sorunlara dikkat çekti

Özçağdaş, basın toplantısında üniversitelerdeki başlıca sorunları dile getirdi. Akademisyenlerin özlük haklarından demokratik katılım eksikliklerine, üniversitelerin yönetimine kadar pek çok soruna değinen Özçağdaş, üniversitelerde demokratik olmayan bir yönetim sürecinin hakim olduğunu ifade etti. "AKP'nin 22 yıldır iktidarda olmasına rağmen YÖK'ü kaldırmak yerine uygulamalarını derinleştirdiğini" belirten Özçağdaş, üniversitelerin özerklikten uzaklaştırıldığını ve "siyasi kayyumlar" atanarak akademik özgürlüğün kısıtlandığını vurguladı.

Özçağdaş, CHP'nin eğitim buluşmalarıyla 19 farklı ilde 20 bine yakın vatandaşla bir araya geldiklerini belirtti. 19-20 Ekim'de yapılacak zirve, CHP'nin eğitim programını ve halka önereceği politikaların tartışılmasını amaçlıyor. 200’ün üzerinde akademisyenin katılımıyla gerçekeleşecek eğitim zirvesi, eğitimde reform ve üniversitelerde özerklik gibi konuların ele alınacağı bir "program kurultayı" niteliği taşıyacak.

"Yükseköğretimdeki Sorunlar Derinleşti"

CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Armağan Erdoğan, Türkiye'de üniversitelerin niteliğinin giderek düştüğünü ve gençlerin geleceğe dair umutsuz olduklarını ifade etti. Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), KHK ile yapılan rektör ve YÖK üyesi atamalarının hukuksuz olduğuna karar verdiğini hatırlatan Erdoğan, YÖK ve rektör atamalarının Anayasa'ya aykırı şekilde devam ettiğini ve bu durumun üniversitelerin özerk yapısını zayıflattığını belirtti.

"öğrencilerin yalnızca dörtte birinin devlet yurtlarında barınabiliyor"

Erdoğan, örgün öğretimdeki öğrencilerin yalnızca dörtte birinin devlet yurtlarında barınabildiğini ve burs miktarlarının yetersiz olduğunu vurguladı. Genç işsizliğinin ve üniversiteyi bırakma oranlarının arttığını belirterek, bu durumun üniversite öğrencileri üzerinde derin bir umutsuzluk yarattığını ifade etti.

"akademisyenlerin yüzde 45'i kendilerine otosansür uygulamak zorunda kalıyor"

CHP'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye'de akademisyenlerin yüzde 45'i kendilerine otosansür uygulamak zorunda kalıyor ve akademik özgürlük endeksinde Türkiye, en düşük seviyelerde yer alıyor. Beyin göçünün hızlandığını belirten Erdoğan, bu durumun ülkenin nitelikli insan kaynağını kaybetmesine yol açtığını söyledi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sosyal Medya Fenomeni Ece Ronay'a Hapis Cezası Verildi

Sosyal Medya Fenomeni Ece Ronay'a Hapis Cezası Verildi