Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Asgari ücret ne olacak? Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!

Asgari ücret ne olacak? Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!

Türkiye'de işçi ve işverenin gözü asgari ücrette. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, “Maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asgari ücret ne olacak? Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
KAYNAK: İHA

Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na ilişkin de konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Asgari ücret sürecini hükümet olarak adil, şeffaf bir şekilde yönetiyoruz. Tüm tarafların, işçimizin, işverenimizin de maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz” dedi.

"ADİL, ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YÖNETİYORUZ"
Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na ilişkin konuştu. Işıkhan, “Elbette asgari ücret çalışanlarımızın refah düzeyini belirleyen minimum ücreti ifade etmekte. Ancak asgari ücrette sizin de bildiğiniz gibi hükümet olarak tek başımıza karar verdiğimiz bir konu değil. Şimdi Aralık ayının başında inşallah işçi, işveren temsilcileriyle birlikte bir süreci başlatacağız. Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz işçi temsilcilerinden, işveren temsilcilerinden, hükümet temsilcilerinden oluşan bu komisyon bir araya gelecek. Bir araya geldiği zaman da bu Asgari Ücret Tespit Komisyonu özellikle ülkemizin ekonomik koşullarını, makro düzeyde uygulanan politikaları, enflasyon oranlarını ve kapsamlı bir şekilde iş gücünün taleplerini, ihtiyaçlarını karşılayacak oranın ne olacağı konusunda hep birlikte istişarede bulunarak bizim gündemimize getiriyorlar. Biz de hükümet olarak süreci adil, şeffaf bir şekilde yönetiyoruz. Tüm tarafların, işçimizin, işverenimizin de maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Estetikte sahte ürün tehlikesi: Kare kodlara dikkat!

Estetikte sahte ürün tehlikesi: Kare kodlara dikkat!