Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Zeytin hasadına katılan Özgür Özel: Birlikte durursanız kimse sizi durduramaz

Zeytin hasadına katılan Özgür Özel: Birlikte durursanız kimse sizi durduramaz

Manisa'nın Soma ilçesinde düzenlenen Yırca Zeytin Şenliği'ne katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, zeytin topladı, Yırca davasına değindi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zeytin hasadına katılan Özgür Özel: Birlikte durursanız kimse sizi durduramaz
KAYNAK: Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'nın Soma ilçesinde düzenlenen Yırca Zeytin Şenliği'nde AKP’nin savunma sanayisiyle ilgili kanun teklifine sert eleştirilerde bulundu. Özel, "Bu ülkenin güçlü bir ordusu var ve bu ordu ihtiyaç duyulduğunda biz de o ordunun neferleriyiz. Savaş çıkarsa biz koruruz" dedi. CHP lideri Özgür Özel, konuşmasının ardından şenlik alanındaki stantları gezerek, zeytin fidanı dikti ve zeytin hasadına katıldı.

Yırca Zeytin Şenliği'ne katılan Özel, burada yaptığı konuşmada AKP hükümetinin savunma sanayisi fonuna yönelik ek vergiler getirme planını eleştirerek, "Savunma sanayi için halkın cebinden para toplamak istiyorlar" dedi. Özel, savunma sanayi desteği adı altında çeşitli vergilerin getirilmesine tepki göstererek, Türkiye'nin en büyük sorunlarının işsizlik, hayat pahalılığı ve yoksulluk olduğunu vurguladı.

"Birlikte Durursanız Hiçbir Engel Sizi Durduramaz"

Soma’daki mücadelenin simgelerinden biri olan Yırca davasına da değinen Özel, "Birlikte mücadele ettiğimizde, her engelin üstesinden gelebileceğimizi gösterdik. Yırca davasında direndik ve kazandık" diye konuştu. Özel, zeytin ağaçlarını koruma mücadelesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, zeytinciliğin önemine de vurgu yaptı.

AKP'ye Sert Eleştiriler

Özel, AKP'nin savunma sanayi fonu için ek vergi taleplerine değinerek, "İsrail tehdidi üzerinden halkın parasına el koymaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savunma sanayisi için halka ek yük getiren düzenlemelerle ülkenin gerçek sorunlarını gizlemeye çalıştığını savundu.

"Bu Ülkeyi Biz Koruruz"

Konuşmasında, "Savaş çıkarsa bu memleketi biz koruruz. Ama savaşa dair bir tehdit yok, halkı bu yalanlarla korkutmaya çalışıyorlar" diyen Özel, ekonomik sorunların görmezden gelindiğini belirtti. Özel, işsizliğin, yoksulluğun ve hayat pahalılığının gerçek gündem olması gerektiğini ifade etti.



 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Antakya'da orman yangını kontrol altına alındı

Hatay Antakya'da orman yangını kontrol altına alındı