Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık “Demokratik Türkiye için mücadele ediyoruz”

“Demokratik Türkiye için mücadele ediyoruz”

Sağlık-Sen Antalya Şubesi, 6’ıncı Olağan Genel Kurulu’nu bugün Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Genel Kurul’a Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Yönetim Kurulu, Sağlık-Sen Şube Başkanları, AKP Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik, Mustafa Köse ve AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş katıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Demokratik Türkiye için mücadele ediyoruz”

Sağlık-Sen Antalya 6’ıncı Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olan Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, güven tazeledi. Başkan Kuluöztürk, “Kuruluş gayemiz gereği,  istikametimizden sapmadık. Ekmek ve emeğin ancak özgürlükle birlikte değerli olduğunu unutmadan, demokratik Türkiye'nin inşası için, yoğun bir mücadele içine girdik. Bu mücadelede Sağlık-Sen Antalya Şubesi bugün,  7400 üye sayısına ulaşıp bir marka haline geldi” dedi.

“EMEK ÖZGÜRLÜKLE DEĞERLİ”

Başkan Kuluöztürk, Mehmet Akif İnan’ı anarak, “Mehmet Akif İnan ve arkadaşları, insanların ümitlerini, umutlarını yitirdiği,   kaderlerine razı olduğu,   buhranlı ve karanlık dönemlerin tam ortasında, sabırla kuşanmış, olup biteni içerisinde bulunduğu durumu umursamadan insanlara umut üflediler. Memur-Sen adı altında,  1995 yılında mücadelenin ilk adımını attılar. Umutlar,   ümitler geri geldi. Millet kararlılıkla yürümeye başladı. Sendikamızda, ekonomik imkansızlıklar,  örgütlenmenin önündeki ideolojik zorluklar,  yasal bir zeminin olmayışı gibi,  sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldı. Ama kuruluş gayemiz gereği,  istikametimizden sapmadık. Ekmek ve emeğin ancak özgürlükle birlikte değerli olduğunu unutmadan, demokratik Türkiye'nin inşası için, yoğun bir mücadele içine girdik” diye konuştu.

“7 BİN 400 ÜYEMİZ VAR”

Sağlık çalışanlarının sorumluluk almaktan çekinmediklerini belirten Başkan Sinan Kuluöztürk, “ ‘Bizlere biçilen elbiseyi yırtıp atacak,   yükü yüklenecek adamlara ihtiyaç var’ denilince de yük,  bizimdir dedik. Bu mücadele hak mücadelesi, adalet mücadelesi, hukuk mücadelesi ve emek mücadelesiydi. Bu dava bilinciyle, sendikamızı tanıtmak, davamızı anlatmak, bu mücadeleye yeni üyeler kazandırmak için,  Antalya'nın tüm sağlık kurumlarına ziyaretlerde bulunup çalışmaya başladık. Hiç bir zaman ümitsizliğe kapılmadık, karamsar olmadık. Direndik, sabırsız olmadık, mücadele ettik. Durmadan yorulmadan, aşk ile inandığımız davayı anlattık. İşte bu gayretli ekiple,  Sağlık-Sen Antalya Şubesi bugün,  7400 üye sayısına ulaşıp bir marka haline geldi” ifadelerini kullandı.

“ATILACAK ÇOK ADIM VAR”

Başkan Kuluöztürk, “Sağlık-Sen teşkilatı olarak bizler;  sendikacılığı adalet, hakikat ve erdem arayışı olarak görenleriz. Sendikacılığı, kavga zemininden çıkarıp, rekabet zemininde hizmet anlayışına çevirenleriz. Sendikacılık yapma amacımız; değerlerimiz doğrultusunda başta üyelerimiz olmak üzere, memleketimize ve insanlarımıza hizmet etmektir. Birlik ve beraberliğimizi tesis etme adına, bizi biz yapan değerlerin etrafında bir ve beraber olmalıyız. Bizi ayrıştıran unsurlar yerine, ortak değerlerimizi ve inancımızı esas alarak hizmet etmek zorundayız. Bizler köklü bir sendikanın mirasçıları,   büyük bir sendikanın temsilcileriyiz. Bizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının umutlarıyız. Bir zamanlar hayal edilmesi bile imkansız olanları, hep birlikte başardık. Hala yapılacak çok iş, atılacak çok adım var. Birlikte yürüyecek daha çok yolumuz var. Zulüm karşısında eğilmeyiz, haksızlık karşısında susmayız. Ahengi bozmadan, kimseyi ötekileştirmeden yan yana, omuz omuza bir ekip olmak adına, birlikte hayal kurup, bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek adına, sizlerin desteği ve teveccühü ile bir dönem daha şube başkanlığına adayım” diyerek sözlerini tamamladı.

Olağan Genel Kurul gündemi sonrasında Sinan Kuluöztürk’ün tek aday olduğu seçim ile kongre tamamlandı.

Sağlık-Sen yönetim kurulu şu şekilde:

Yönetim Kurulu Başkanı: Sinan Kuluöztürk

Şube Sekreteri ve Başkan Yardımcısı: Bekir Çavuşoğlu

Teşkilatlanmadan sorumlu Başkan Yardımcısı: Osman Kasap

Mali İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı: Resul Ateş

İletişimden sorumlu Başkan Yardımcısı: Gökhan Candan

Mevzuat ve toplu sözleşmeden sorumlu Başkan Yardımcısı: Zafer Rece

Eğitim ve Sosyal işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı: İsmail Fatih Avcu

Denetleme Kurulu şu şekilde:

Erol Yiğit

İlkay Turgut

Ayhan Şahin

Ayşe Gül

Emrah Erdem

Disiplin Kurulu ise şu şekilde:

Halil Yıldırım

Veli Köken

 Hülya Su

Hasan Tepe

Osman Yalçın

HABER: ARDA KIR

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Yakup Hoplar görevinden alınmalı!”

“Yakup Hoplar görevinden alınmalı!”