Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Gün ışığı miyopa karşı koruma sağlıyor: Günde en az 1 saat

Gün ışığı miyopa karşı koruma sağlıyor: Günde en az 1 saat

Göz Hastalıkları Uzmanı, çocukların miyopi gelişimini engellemek için günde en az 1 saat dışarıda zaman geçirmeleri gerektiğini vurguladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Gün ışığı miyopa karşı koruma sağlıyor: Günde en az 1 saat
KAYNAK: İHA

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, çocukların eğitimde başarılı olmalarının temel kriterlerinden birinin doğru görme olduğunu belirtti. Özellikle tahtayı net bir şekilde görebilmenin ders başarısını doğrudan etkilediğine dikkat çeken Ekmekçiler, "Çocuklar tahtayı göremediğinde, derslere odaklanmakta zorlanıyor, baş ağrısı ve konsantrasyon kaybı yaşıyorlar. Bu durum da başarısızlığı beraberinde getiriyor" dedi.

Özellikle öğretmenlerin sınıfta çocuklardaki görme sorunlarını fark ettiğini belirten Ekmekçiler, "Anne babalar ise genellikle bu durumu geç fark ediyor. Çoğunlukla çocuklarını göz muayenesine öğretmenlerin yönlendirmesiyle getiriyorlar" ifadelerini kullandı.

Miyopi Salgını Yaygınlaşıyor

Son yıllarda çocuklar arasında miyopi (miyop) oranlarının hızla arttığını belirten Ekmekçiler, "Miyopi, çocukların uzağı görememe sorunudur ve özellikle okul çağında başlar. Lise dönemine geldiklerinde neredeyse üç çocuktan biri miyop oluyor. Bu sorunun artmasında teknoloji kullanımının büyük etkisi var. Aşırı cep telefonu ve tablet kullanımı, uzun süreli ödevler ve dersler miyopiyi tetikliyor" diye konuştu.

Miyopi artışına karşı alınabilecek önlemlerden bahseden Ekmekçiler, "Son yıllarda özelikle miyopi dediğimiz salgın var. Artık lise eğitimlerini tamamladıkları zaman neredeyse üç çocuktan biri gözlüklü. Bunun da sebebi miyopi. Miyopi, çocuğun uzağı görememe hastalığı. Okul çağındaki eğitimle beraber başlıyor ve büyüdükçe 18-20 yaşına kadar artıyor. Bunun üzerinde teknolojinin çok çok etkisi var. Aşırı cep telefonu, ıpad, okullarda aşırı ödevler, aşırı dersler bunlara sebep oluyor. Son yıllardaki çalışmalar gün ışığının miyopiyi engellediği konusunda. Günde en az çocuklarımızın 1 saat dışarıda zaman geçirmelerini istiyoruz." dedi.

Okul Öncesi Göz Muayenesi Şart

Okul öncesi göz muayenesinin önemine değinen Ekmekçiler, "Benim için başarının en önemli kriteri defter kitaptan daha önemli. Bazen aileler bize üç yıl önce yaptırmıştık deme ile geliyorlar. Bir defa çocuğun göz muayenesini yaptırmak yeterli bir şey değil. Çocuklarda özelikle göz hastalıkları okulların başlamasıyla başlayıp, artıyor. Son yıllarda özelikle miyopi dediğimiz salgın var. Artık lise eğitimlerini tamamladıkları zaman neredeyse üç çocuktan biri gözlüklü. Bunun da sebebi miyopi. Miyopi, çocuğun uzağı görememe hastalığı. Okul çağındaki eğitimle beraber başlıyor ve büyüdükçe 18-20 yaşına kadar artıyor. Bunun üzerinde teknolojinin çok çok etkisi var. Aşırı cep telefonu, ıpad, okullarda aşırı ödevler, aşırı dersler bunlara sebep oluyor. Son yıllardaki çalışmalar gün ışığının miyopiyi engellediği konusunda. Günde en az çocuklarımızın 1 saat dışarıda zaman geçirmelerini istiyoruz." dedi.

21. Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Erdoğan da, çocukların sağlıklı bir eğitim hayatı geçirmeleri için okul öncesi göz muayenesinin gerekliliğine dikkat çekti. Erdoğan, "Çocuklarımızın göz numarasında bir değişiklik olmasa bile, gözlüklerinin ergonomik ayarlarını yaptırarak, eğitim hayatına daha sağlıklı bir şekilde başlamalarını sağlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KAÇAK YAPI RANTINA MURATPAŞA’DAN ONAY

KAÇAK YAPI RANTINA MURATPAŞA’DAN ONAY