Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Akciğer kanseri ilacı ile cilt kanserini durdurdular

Akciğer kanseri ilacı ile cilt kanserini durdurdular

Prof. Dr. H. İbrahim Petekkaya ve ekibi, cilt kanseri hastasında akciğer kanseri tedavisinde kullanılan akıllı ilaçlarla başarılı bir tedavi gerçekleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İHA

İzmir'de bir özel hastanede görev yapan Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. H. İbrahim Petekkaya ve ekibi, cilt kanseri olan bir hastaya uyguladıkları akıllı ilaç tedavisi ile önemli bir başarıya imza attılar. Prof. Dr. Petekkaya, kişiye özel tedavi yöntemlerine ağırlık verdiklerini belirterek, "Onkoloji merkezimizde, hastalardan alınan genetik materyal üzerinden en uygun tedaviyi belirliyoruz. Son olarak, cilt kanseri bir hastada akciğer kanseri için kullanılan iki kombine akıllı ilaç denedik ve çok hızlı sonuç aldık. Lezyonlar hızla küçüldü ve metastazlarda gerileme gözlendi," dedi.

Genetik Analizle Hedefe Yönelik Tedavi

Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Dr. Aybike Erdoğan Atay, kişiye özgü tedavi süreçlerini şöyle anlattı: "Hastalardan aldığımız doku ve kan örnekleri, yeni nesil dizileme yöntemi ile analiz ediliyor. Bu analizlerle hastanın moleküler profili ortaya çıkarılıyor ve kanserin ana nedeni tespit ediliyor. Elde edilen veriler ışığında, hastanın tümörüne yönelik tirozin kinaz reseptörü veya immün kontrol noktası inhibitörü gibi hedefe yönelik ilaçlar belirleniyor."

Tedavi Süreci ve Sonuçları

Aynı hastanede görevli hemşire Onur Kalender, cilt kanseri tanısı konulan annesinin Prof. Dr. Petekkaya ve ekibi tarafından tedavi edildiğini belirtti. Kalender, "Annemin tedavi sürecinde akıllı ilaçlar kullanıldı ve çok hızlı etki gösterdi. İbrahim Hocamız kontrolleri de düzenli olarak yapıyor ve annem sağlığına kavuştu," dedi.

dünya literatürüne kazandırmak için yayın hazırlayacaklar

Prof. Dr. H. İbrahim Petekkaya, başarılı tedavilerini dünya literatürüne kazandırmak için yayın hazırlığında olduklarını belirtti. Ayrıca, kurdukları Uluslararası Moleküler Onkoloji Derneği ile Türk onkolojisinin gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Manavgat'ta Elektrikli Bisiklet ile Taksi Çarpıştı

Antalya Manavgat'ta Elektrikli Bisiklet ile Taksi Çarpıştı