Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber CLK’ya büyük öfke !

CLK’ya büyük öfke !

Antalya’nın elektrik dağıtım hizmetini özelleştirme kapsamında alan CLK Akdeniz firmasına tepkiler giderek artıyor. Siyasi partilerin il başkanları, “Elektrik kesintileri ve gecikmeli faturaların sorumlusu özelleştirmeyi yapan, Antalya’nın elektrik dağıtı

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CLK’ya büyük öfke !

Antalya’nın elektrik dağıtım hizmetini özelleştirme kapsamında alan CLK Akdeniz firmasına tepkiler giderek artıyor. Siyasi partilerin il başkanları, “Elektrik kesintileri ve gecikmeli faturaların sorumlusu özelleştirmeyi yapan, Antalya’nın elektrik dağıtım işini CLK’ya peşkeş çeken AKP iktidarıdır” diye konuştular..

 

YANDAŞ FİRMAYA PEŞKEŞ ÇEKTİLER

CHP İl Başkanı Cavit Arı, “Gecikmiş faturalara bir müddet sonra ödenemeyip açma kapama işlemi yapılarak, hem vatandaş mağdur edilecek,hem haksız kazanç elde edilecek’’dedi. MHP İl Başkanı Cemal Gencer, “Vatandaşa hizmet değil vatandaşın cebinden daha çok para alırız bunun hesabı içerisindeler. Biz bunu doğru bulmuyoruz.’’diye konuştu. İP İl Başkanı Yalçın Armen, ise ’’Elektriğin özelleştirilmesinde sadece faturalar şişkin değil hizmet kalitesi de kötü. Uyarıda bulunmadan elektriği kesiyorlar. Yandaşları zengin etmenin bir parçası” dedi..

 

Antalya merkezi ile birlikte ilçeler ve diğer yerleşim birimlerinde son aylarda sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri ve giderilemeyen arazılar yüzünden vatandaş canından bezdi. Elektrik kesintileri ve arızalara bir de 45-90 günlük gecikmeli faturalar gönderilmesi Antalya’nın elektrik dağıtım hizmetini 2013 yılının Haziran ayında özelleştirme yoluyla alan CLK Akdeniz firmasına olan tepkileri iyice artırdı.Siyasi partilerin il başkanları, AKP hükümetinin kamu kurum ve kuruluşları gibi Antalya’nın elektrik dağıtım işini de yandaş CLK Akdeniz’e peşkeş çekerek, Antalyalıları soğuk kış günlerinde mağdur ettiğini belirttiler.

 

 

CHP İl Başkanı Cavit Arı,’’Biz CHP olarak bu tip kurumların özelleştirilmesine hep karşı olduk. Özellikle devletin temel hizmetlerini karşılayan kurumların bu şekilde özelleştirilmesi ve özelleştirilme aşamasında çok düşük fiyatlar ile özel firmalara devir edilmesi, milli değer ve servetimizin öncelikle birilerinin kazanç temin edilmesi halk deyimi ile peşkeş çekilmesi anlamına gelmektedir. Özelleştirme yöntemiyle Türkiye’nin en önemli kurumlarından olan elektrik kurumu iktidara ve yakın, iktidarın bir şekilde destekçisi olan kişilere devir edilmiş. Onlara ciddi bir gelir kazandırmış durumda. CLK’nın ana ortaklarından birisinin halka hangi muamelenin yapılması gerektiğini basına çıkan konuşma kayıtlarından anlaşılmıştı. Şimdi bu anlayışı gerçekleştirmeye çalışan bir CLK var’’diye konuştu.

 

TEK AMAÇLARI KAR ELDE ETMEK

 

Elektrik hizmetlerinin özelleştirilmesinin kar amaçlı bir anlayışı taşıdığını söyleyen Arı,’’

Daha modern ve iyi hizmet veren bir kurum olması düşünülürken her gün elektrik kesintileri yaşanan mahallerde elektriklerin uzun saatler  gelmediği bir Antalya’da yaşıyoruz. Bu yağmur ve soğuk geçtiğimiz yıllarda da vardı. Ama bu kadar yoğun bir elektrik kesintisi yaşanmamakta idi. Şimdi bu firmanın sadece kar amacına dayalı bir anlayış güttüğünü ve de yatırımı geri plana attığının göstergesidir. Gerekli alt yapı hizmetlerinin yapılmış olması veya zamanında müdahale edilmiş olması durumunda bu kadar elektrik kesintisinin olmayacağını düşünebiliriz’’dedi.

 

ÖZELLEŞTİRMEYEİ YAPAN AKP İKTİDARI

 

Elektrik faturalarının gönderilmesinin vatandaşı ciddi oranda mağdur ettiğini belirten Arı,’’Dar gelirli vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin, orta gelirli vatandaşlarımızın bu yüksek faturayı ödenmesinde ciddi sıkıntı yaşanacaktır. Antalyalıları, gecikmiş faturalar ile faizi işletilmiş hatta bir müddet sonra ödenemeyip açma kapama işlemi yapılarak  haksız kazançların sağlanacağı bir süreç beklemektedir. Böyle ciddi mağduriyet söz konusudur’’dedi. Arı,  elektrik faturalarının geç gelme sebebinin tek sorumlusunun CLK, CLK’ya bu özelleştirmeyi yapan AKP iktidarıdır’’dedi.

AKP’DE İKTİDAR OLMANIN RAHATLIĞI VAR

 

MHP İl Başkanı Cemal Gencer,’’Biz MHP olarak elektriğin daha başından özelleştirilmesi konusunda tavrımızı ortaya koymuştuk. Biz elektrik dağıtımlarının enerji hatlarının devlette kalmasını savunan bir partiyiz. AKP, siyasi iktidar olmanın rahatlığı ile yandaşlarına elektrik dağıtım şirketlerini peşkeş çekti. Bugün geldiğimiz nokta da görüyoruz bu şirketler daha çok nasıl kar edebiliriz ve para kazanırız onun peşindeler. Vatandaşa hizmet değil vatandaşın cebinden daha çok para alırız bunun hesabı içerisindeler. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Bunun için gerekli mücadeleyi vereceğiz.’’diye konuştu.

 

YANDAŞLARI ZENGİN ETMENİN BİR PARÇASI

 

İşçi Partisi(İP) İl Başkanı Yalçın Armen,’’Elektriğin özelleştirilmesinde sadece faturalar şişkin değil hizmet kalitesi de kötü. Uyarıda bulunmadan elektriği kesiyorlar. Yandaşları zengin etmenin bir parçası. Bunun başka açıklaması yok” dedi.(Deniz TOPKAYA) .

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Madalyaları topladılar

Madalyaları topladılar