Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da TEKNOFEST heyecanı! Oteller doldu ekonomi canlandı

Adana'da TEKNOFEST heyecanı! Oteller doldu ekonomi canlandı

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, şehirde büyük bir hareketlilik yarattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da TEKNOFEST heyecanı! Oteller doldu ekonomi canlandı
KAYNAK: İHA

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenecek olan Adana TEKNOFEST için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl, 788 bin 161 takım ve 1 milyon 630 bin yarışmacı başvurusuyla rekor kıran festival, ziyaretçileriyle birlikte 4 milyonun üzerinde katılımcıyı ağırlamayı hedefliyor. Havacılık, uzay ve teknoloji tutkunlarını buluşturacak olan etkinlik, aynı zamanda Adana'nın ekonomisine de önemli katkılar sağlayacak.

Adana'da Lezzet Şöleni

TEKNOFEST, sadece teknoloji meraklılarını değil, aynı zamanda Adana’nın lezzetlerini tatmak isteyen ziyaretçileri de cezbedecek. Festival alanında kebapçılar, tatlıcılar ve birçok esnaf stant açarak, Adana’nın meşhur kebabı ve tatlılarını ziyaretçilere sunacak. Kebapçı esnafından Yaşar Aydın, “Adana Havalimanımız yolcu uçuşuna kapandığı için üzüldük ama bu festival esnafa bir can suyu olacak. Bizler hazırız. Adana lezzetlerini ziyaretçilere sunacağız. Ekim ayı esnaflar için güzel geçecek. Önce TEKNOFEST, ardından da Lezzet Festivali düzenlenecek.” diyerek festivalin hem esnaf hem de şehir için önemini vurguladı.

Otellerde Yüzde 100 Doluluk

Adana’daki oteller, festival süresince doluluk oranında büyük bir artış yaşadı. Otelci Savaş Yükselyalçın, otellerindeki doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını belirterek, “Bizim otelimizde doluluk yüzde 100'e ulaştı. Bizler festivalden memnunuz. Sektördeki diğer otelcilerle de görüştük ve çoğu otel tamamen dolmuş. Çok mutlu olduk.” dedi.

Esnafa Can Suyu Olacak

Adana’nın tescilli tatlısı ‘Adana Bombası’ ile TEKNOFEST’te yer alacak olan tatlıcı Zeynep Geyik de, “Tescilli ürünümüz ile festival alanında ziyaretçilere tatlı ziyafeti sunacağız. Gerçekten TEKNOFEST esnafa can suyu olacak. Heyecanla festivali bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. TEKNOFEST, şehirdeki esnafın iş potansiyelini artırarak, ekonomik hareketliliğe katkı sağlayacak.

Adana Ekonomisi İçin Büyük Fırsat

TEKNOFEST’in Adana’da düzenlenmesi, sadece teknoloji ve havacılık meraklıları için değil, aynı zamanda şehir ekonomisi için de büyük bir fırsat olarak görülüyor. Festivale katılacak ziyaretçilerin şehirde konaklaması, alışveriş yapması ve yerel lezzetleri tatması, bölge ekonomisine olumlu katkılar sağlayacak. Esnaf ve otelciler, bu dönemde işlerinin artmasından dolayı memnun olduklarını belirtiyor.

Festival Alanında Geri Sayım Başladı

2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST için geri sayım başladı. Adana Havalimanı’nda düzenlenecek etkinlikte ziyaretçiler, havacılık ve uzay teknolojileri başta olmak üzere, birçok farklı alanda düzenlenecek yarışmalar ve gösterilere tanıklık edecek.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Şarampole Yuvralanan Araçlar Hurdaya Döndü

Manavgat'ta Şarampole Yuvralanan Araçlar Hurdaya Döndü