Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Jeff Flake, Kamala Harris'i Desteklediğini Açıkladı

Jeff Flake, Kamala Harris'i Desteklediğini Açıkladı

ABD eski Ankara Büyükelçisi ve Cumhuriyetçi Senatör Jeff Flake, Kamala Harris'i desteklediğini duyurdu. Cumhuriyetçilere de bunu düşünmeye teşvik etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Jeff Flake, Kamala Harris'i Desteklediğini Açıkladı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

ABD eski Ankara Büyükelçisi ve Cumhuriyetçi Senatör Jeff Flake, Demokrat aday Kamala Harris'i desteklediğini duyurdu. Flake, diğer Cumhuriyetçilere de bu şekilde düşünmeye teşvik etti.

1 Eylül'de görev süresi sona eren ve Türkiye'den ayrılan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, X hesabından yaptığı paylaşımla ABD'deki başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Kamala Harris'i desteklediğini açıkladı. Flake, daha önce Cumhuriyetçi senatör olarak görev yapmış bir isim.

Kamala Harris ile Geçmiş Bağlantılar

Flake, yaptığı açıklamada, “Kamala ile Birleşik Devletler Senatosu'nda birlikte görev yaptım. Tim ile de Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'nde görev yaptım” ifadesini kullandı. Eski başkan yardımcısı adayı Tim Walz hakkında da olumlu görüşler belirten Flake, “Onları tanıyorum. İyi karakterlerini ve ülke sevgilerini ilk elden biliyorum” dedi.

“Muhafazakâr Bir Cumhuriyetçiyim”

Kendini “muhafazakâr bir Cumhuriyetçi” olarak tanımlayan Flake, diğer Cumhuriyetçilere de bu şekilde düşünmeleri için çağrıda bulundu. “Ne de olsa böyle zamanlarda ülkeyi partiden üstün tutmaktan daha muhafazakâr bir şey olamaz” dedi. Flake, partinin birliği ve ülkede istikrar sağlamak adına bu tavsiyeyi verdi.

Donald Trump Eleştirisi

Flake, Donald Trump yönetimi döneminde, Trump'ı sert bir dille eleştiren bir senatördü. Flake, “kurucular tarafından yaratılan siyasi süreci aşağılamak ya da şeytanlaştırmak için değil, tartışmak ve ikna etmek için” kullanan ve “siyasi rakiplerin düşman değil yurttaşlar olduğunu anlayan” bir aday istediğini vurguladı.

Birleştirici Bir Lider Arayışı

Flake, “Bizi bölen değil, ülkemizi birleştirmeye çalışan bir başkan adayını desteklemek istiyorum” dedi. Bu bağlamda, Trump'ın 2020 seçim sonuçlarını bozma girişimini de destekleyememesinin bir nedeni olarak gösterdi. Flake, “seçmenlerin iradesine saygı duyan” bir aday arayışında olduğunu belirtti.

Hukukun Üstünlüğüne Vurgu

ABC’nin “This Week” programında Martha Raddatz ile yaptığı röportajda, Flake, Cumhuriyetçilerin hukukun üstünlüğüne inandığını ifade etti. Seçimi kaybettikten sonra başkanlığın yetkilerini kullanarak bu seçimi bozmaya çalışan bir adayı desteklemenin zor olduğunu belirtti. “Pek çok muhafazakâr Cumhuriyetçinin de benim gibi düşündüğünü biliyorum” diyerek, böyle bir adayı destekleyemeyeceklerini vurguladı.

Flake'in Siyasi Kariyeri

Jeff Flake, 2001-2013 yılları arasında Temsilciler Meclisi'nde, 2013-2019 yılları arasında ise Senato'da görev yapmıştı. Flake, politik duruşuyla dikkat çeken bir figür olarak, Cumhuriyetçi Parti içinde tartışmalara yol açan bir isim olmuştur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Okullarda temizlik krizi büyüyor! Veli-Der tasarrufu reddediyor

Okullarda temizlik krizi büyüyor! Veli-Der tasarrufu reddediyor