Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Fraulein Lieser Portresi 1925'ten Sonra İlk Kez Görüldü: Şimdi Açık Artırmaya Çıkarılacak

Fraulein Lieser Portresi 1925'ten Sonra İlk Kez Görüldü: Şimdi Açık Artırmaya Çıkarılacak

Viyana'da gerçekleşen heyecan verici bir olayda, Avusturyalı ünlü ressam Gustav Klimt'e ait, tam 100 yıldır kayıp olduğuna inanılan Fraulein Lieser portresi bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fraulein Lieser Portresi 1925'ten Sonra İlk Kez Görüldü: Şimdi Açık Artırmaya Çıkarılacak
MUHABİR: Tayfun Akyatan
KAYNAK: Haber Merkezi

Tablonun 1925'ten sonra izine rastlanmamış ve uzun yıllar boyunca kayıp olarak kabul edilmişti. Ancak, Klimt'in ünlü eseri, 1960'lardan bu yana şu anki sahibinde olduğu ortaya çıktı. İm Kinsky müzayede evi yetkilileri, eserin ortaya çıkışını 'sansasyon' olarak nitelerken, 'Bu nadirlikte ve sanatsal değerde bir tablo onlarca yıldır Avrupa pazarında görülmemişti' şeklinde açıklama yaptı.

54 Milyon Dolar Değeri Var 

24 Nisan'da düzenlenecek olan açık artırmaya çıkarılacak tablonun değeri en az 54 milyon dolar olarak tahmin ediliyor. Eser, önce Britanya, İsviçre, Almanya ve Hong Kong gibi ülkelerde sergilenecek.

Adil Bir Şekilde Paylaştırılacak

Tablonun satışından elde edilecek gelir, eserin şu anki sahibi ile Lieser ailesinin mirasçıları arasında adil bir şekilde paylaşılacak. Gustav Klimt, eseri tamamladıktan bir yıl sonra hayatını kaybetmiş ve tabloyu imzasız bir şekilde stüdyosunda bırakmıştı. Uzmanlar, eserin arka planındaki silik kalem izlerini inceleyerek, Klimt'in muhtemelen tablo üzerinde daha fazla çalışma yapmayı planladığına dair çıkarımlarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Üç Kız Kardeş 72. Bölüm: Kartal ve Derya’nın Yakınlaşması

Üç Kız Kardeş 72. Bölüm: Kartal ve Derya’nın Yakınlaşması