Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Edirne'nin Tarihi Hazinesi Restorasyona Alınıyor!

Edirne'nin Tarihi Hazinesi Restorasyona Alınıyor!

Edirne'nin Görkemli Tarihine Yolculuk: Evliya Kasım Paşa Camii, 2024'te Yeniden Doğuyor! Tarihi Hazine, Restorasyonla Yeniden Hayat Buluyor. Edirne Valisi Yunus Sezer'den Müjdeli Haber!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Edirne'nin Tarihi Hazinesi Restorasyona Alınıyor!
KAYNAK: İHA

Tunca Nehri kıyısında yer alan ve zamanla su altında kalan 15. yüzyılda inşa edilen tarihi camii, Osmanlı padişahlarının ibadetlerini gerçekleştirdikleri özel bir mekan olarak biliniyor.

Edirne Valisi Yunus Sezer'den Müjde

Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin tarihî ve kültürel önemine vurgu yaparak, kubbe ve duvarlardaki çatlaklar ile definecilerin kazıları nedeniyle oluşan riskleri ele aldı. Restorasyon çalışmalarının 2024 yılında başlayacağını açıkladı.

Edirne'nin Tarihi Hazinesi Restorasyona Alınıyor! (3)

Evliya Çelebi Camii'nin Tarihi Önemi

Tunca ve Meriç Nehirleri'nin su debilerinin yükselmesi sonucu sular altında kalan "yalı camilerinden" Evliya Çelebi Camii'nin tarihi önemini vurgulayan Vali Sezer, caminin restore edilerek Edirne'ye önemli bir cazibe merkezi kazandırılacağını belirtti.

Yalı Camilerinden Nadir Bir Örnek

Türkiye'de az sayıda bulunan "yalı camilerinden" olan Evliya Kasım Paşa Camii, 2024 yılı yatırım programına alındı. Vali Sezer, caminin rıhtımı, hazire alanı ve çevre düzenlemesini kapsayan çalışmalar tamamlandığında, Edirne'ye önemli bir cazibe merkezi kazandırılacağını ifade etti.

Edirne'nin Tarihi Hazinesi Restorasyona Alınıyor!

Vali Sezer, desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu'ya teşekkür ederek, caminin restorasyonuyla birlikte Edirne'nin turistik çekiciliğinin artacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ekimde kısa vadeli dış borçlar rekor seviyeye ulaştı

Ekimde kısa vadeli dış borçlar rekor seviyeye ulaştı