Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat 5 binin üzerinde ölçü aletini barındıran müze ziyaretçilerini bekliyor!

5 binin üzerinde ölçü aletini barındıran müze ziyaretçilerini bekliyor!

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nde yer alan ve 5 binin üzerinde ölçü aletini barındıran 'Kantarın Topuzu' sergisi, adaletin sembolü olan yüzlerce çeşit teraziyle ziyaretçilerini bekliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
5 binin üzerinde ölçü aletini barındıran müze ziyaretçilerini bekliyor!
KAYNAK: İHA

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi, 2016 yılından bu yana 'Kantarın Topuzu' isimli sergi ile 5 binin üzerinde kantar ve ölçü aleti sunuyor. Sergi, tarih öncesi dönemlerden bugüne kadar uzanan terazi çeşitlerini gözler önüne seriyor. Müzenin mimarı Naim Arnas'ın 35 yıllık koleksiyonu, kültür ve sanat meraklılarını bekliyor.

A W230741 02

“Dünya Klasmanında Bir Sergi”

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi Müdürü Aylin Tatlı, 'Kantarın Topuzu' sergisinin dünya çapında bir sergi olduğunu belirtiyor. 28 Haziran 2002'de kapılarını açan müze, 17 dönümlük bir alanda ziyaretçilerine hizmet veriyor. Tatlı, "Bu sergi, 5 bin parça ölçer alet ile dünya klasmanında yarışabilecek bir sergi. Her türlü nesneyi ölçen terazi aletlerinin bulunduğu bu sergi, geniş bir perspektifte ölçüm yapma imkanı sunuyor ve ziyaretçilerin bilgilerini pekiştirmesine yardımcı oluyor," ifadelerini kullandı.

A W230741 01

Geçici Sergiler ve Zengin Koleksiyonlar

2016 yılından bu yana ziyaretçilere açık olan 'Kantarın Topuzu' sergisi, müzenin geçici sergi salonunda yer alıyor. Daha önce 'Eski Tas, Eski Hamam' sergisi, saat sergisi, oyuncak sergisi ve Zeki Müren sergisi gibi birçok sergiye ev sahipliği yapan müze, bu defa ölçü aletleri koleksiyonuyla dikkat çekiyor.

A W230741 05

Kültür ve Tarihle İç İçe Bir Deneyim

Serginin küratörü ve yüksek mimar Ali Naim Arnas, aynı zamanda müzenin restorasyon çalışmalarını da yürütüyor. Bu değerli koleksiyon, Arnas'ın teşhiriyle birlikte ziyaretçilere sunuluyor. Tatlı, "Burada birçok ölçer aleti görmek insanlarda büyük bir merak uyandırıyor. Ekonomik hayatı şekillendiren ve adaletle ilişkilendirilen teraziler, ziyaretçilerin birçok farklı perspektifte düşünmelerini sağlıyor," diye ekledi.

A W230741 06A W230741 09A W230741 10

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Demet Akalın'ın Kuzeni Köpek Saldırısında Hayatını Kaybetti

Demet Akalın'ın Kuzeni Köpek Saldırısında Hayatını Kaybetti