Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kadın Antalya'da Kadın Katliamı! Kadın Hareketlerinden Tepki!

Antalya'da Kadın Katliamı! Kadın Hareketlerinden Tepki!

Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşanan bir olayda, Yılmaz Gezersoy’un dini nikahlı olduğu ileri sürülen eşi Burcu Gezersoy’u canice katlettiği bildirildi. Bu olayın ardından Antalya’daki kadın hareketleri, seslerini yükseltti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Kadın Katliamı! Kadın Hareketlerinden Tepki!

Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşanan bir olayda, Yılmaz Gezersoy’un dini nikahlı olduğu ileri sürülen Burcu Gezersoy’u canice katlettiği bildirildi. Bu olayın ardından Antalya’daki kadın hareketleri, seslerini yükseltti.

Olayın Detayları

Kepez ilçesine bağlı Baraj Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Yılmaz Gezersoy, dini nikahlı olduğu iddia edilen Burcu Gezersoy’u 17 yerinden bıçaklayarak canice öldürdü. Olayın ardından gözaltına alınan Gezersoy tutuklandı. Bu olay, Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen kadın cinayetlerinin sayısının arttığı son dönemde büyük tepki çekti.

Whatsapp Görsel 2024 01 16 Saat 16.29.47 A94Fef5D

Kadın Hareketlerinden Tepkiler 

Antalya Sol Feminist Hareket  Üyesi Öykü Ağtaş, “Kadınları karanlığa mahkum etmeye çalışan AKP iktidarı, ürettiği politikalar ve eril tahakküm Antalya – Kepez’de bir kız kardeşimizi daha hayatından etti. 6284’ü uygulamayanlardan, medeni kanunu tartışmaya açmaya cesaret edenlerden, kadın düşmanı söylemleri ağızlarından düşürmeyenlerden güç bulan erkekler kadınlar öldürmeye ve yasaların uygulanmaması ile ödüllendirilmeye devam ediyor. Üç çocuk annesi kız kardeşimiz Burcu’nun dini nikahlı olduğu erkek Yılmaz Gezersoy tarafından katledilmesinden dolayı derin üzüntü ve öfke içerisindeyiz. Kız kardeşlerimiz özgür ve güvenli bir hayat sürene kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 01 16 Saat 16.29.47 7C30Edb1

6284’Ü UYGULA

Antalya Kadın Platformu Üyesi Kadriye Tuğcu ise, “Yine bir kadın cinayetiyle uyandık. 
Biz kadınlar yaşamak istiyoruz derken her gün erkekler tarafından katlediliyoruz. İstanbul Sözleşmesinden çıkılması, 6284 Sayılı kanunun etkin uygulanmaması bizleri her gün biraz daha güvencesiz bir yaşamla karşı karşıya bırakıyor. Burcu Gezersoy’u hayattan koparan sadece faili olan erkek olmadığını biliyoruz. Bu cinayetin münferit olmadığını da biliyoruz. Devletin ısrarla önleyici yasaları çıkarmaması ve cezasızlık politikalarının sonucu olarak bir kız kardeşimizi daha kaybetmenin derin öfkesini yaşıyoruz. Öfkeliyiz biz kadınlar erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz. Güvenli alanlarda, güvenli evlerde yaşamak istiyoruz. Görüyoruz ki kadınlar en fazla tanıdığı erkekler tarafından katlediliyor. Bizleri aile içine hapsetmeye çalışanlara karşı daha yüksek sesimizle, dayanışmamızla cevap vereceğiz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Metroda raylara atladı: Ölmek istiyorum dedi

Metroda raylara atladı: Ölmek istiyorum dedi