Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kadın Güler Sabancı Japonya'dan o nişanı alan ilk Türk kadını oldu!

Güler Sabancı Japonya'dan o nişanı alan ilk Türk kadını oldu!

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Japonya Hükümeti tarafından 'Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı' ile onurlandırıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Güler Sabancı Japonya'dan o nişanı alan ilk Türk kadını oldu!
KAYNAK: AA

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Japonya Hükümeti tarafından "Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı" ile onurlandırıldı. Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu nişan Güler Sabancı’ya Japon kültürünün Türkiye’de tanıtılması ve iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik katkılarından dolayı verildi.

Tören Sakıp Sabancı Müzesi’nde Gerçekleştirildi

Sakıp Sabancı Müzesi’nde düzenlenen törende, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko tarafından takdim edilen nişan, Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümünde Sabancı’ya verildi. Güler Sabancı, bu ödüle layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde Sabancı Ailesi'nin tarihsel rolüne dikkat çekti.

"Sabancı Ailesi Japon Kültürüne Her Zaman Hayrandı"

Törende yaptığı konuşmada Güler Sabancı, Japonya ile ilişkilerinin temellerinin 50 yıl öncesine, amcaları Sakıp Sabancı ve Özdemir Sabancı’ya dayandığını belirterek, “Başta Sakıp Sabancı ve Özdemir Sabancı olmak üzere tüm Sabancı kardeşler, Japon kültürüne, çalışma anlayışına ve disiplinine hayrandı” ifadelerini kullandı. Japon kültüründen ilham aldığını ve iş hayatında Japonya’nın kolektif çalışma ve sürekli iyileştirme felsefesi olan “Kaizen”den öğrendiği değerleri uyguladığını belirtti.

"Japonya ile Güçlü Bağlarımızın Bir Sembolü"

Güler Sabancı, Bridgestone başta olmak üzere birçok Japon şirketi ile çalıştığını ve bu ilişkilerde birbirine saygı, takım çalışması ve kolektif karar almanın önemini öğrendiğini ifade etti. Sabancı, “Japonya ile uzun yıllara dayanan, güçlü bağlarımızın bir sembolü olarak bu nişanı kabul ediyorum” diyerek, Türkiye ve Japonya arasındaki iş birliğini daha da güçlendirme arzusunu dile getirdi.

Japonya Büyükelçisi’nden Güler Sabancı’ya Övgü

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko ise törende yaptığı konuşmada, Güler Sabancı’nın Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesine olan katkılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Takahiko, “Japonya ile Japon kültürüne duyduğu derin sevgi ve iki ülke arasındaki etkileşimlerin gelişmesine karşı güçlü bağlılığıyla, iki ülkenin dostluk ilişkilerinin ilerlemesine büyük katkı sağlayan Güler Sabancı'nın bu nişan ile taltif edilmesine bizler de birer aile üyesi gibi sevindik” dedi.

Sabancı Üniversitesi’nin Japon Kiraz Çiçekleri ile Taçlanan Bağları

Sabancı Üniversitesi kampüsünde bulunan Japon kiraz ağaçlarından (sakura) bahseden Büyükelçi Takahiko, “Sabancı Üniversitesi’nin bahar aylarında çiçeklerle dolan kampüsünde sıra sıra dizili Japon kiraz çiçekleri, yani sakura ağaçları meşhurdur fakat bugün Sayın Sabancı ve Japonya'nın ilişkisinde yine büyük bir çiçek açtığını söyleyelim” diyerek, Sabancı’nın bu ilişkilerin gelişimine olan katkısını sembolik bir şekilde ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uysal'dan Genel Başkanlık çıkışı! CHP kurultaya mı gidiyor?

Uysal'dan Genel Başkanlık çıkışı! CHP kurultaya mı gidiyor?