Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kadın Malatya’da Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldüren Kişi Tutuklandı

Malatya’da Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldüren Kişi Tutuklandı

Malatya’da boşanma aşamasındaki Nuran Karayiğit, eşi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Şahıs mahkeme tarafından tutuklandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Malatya’da Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldüren Kişi Tutuklandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Malatya’da boşanma aşamasındaki Nuran Karayiğit, eşi tarafından silahla vurularak öldürüldü. 

Olayın ardından teslim olan R.K., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Boşanma aşamasında tartışma ölümle sonuçlandı

Malatya’da boşanma sürecinde olan R.K. ile eşi Nuran Karayiğit, 24 Eylül Salı günü bir avukat görüşmesinin ardından tartışmaya başladı. Avukat görüşmesi sonrası araç içinde devam eden tartışma, kısa sürede büyüyerek trajik bir sonuca ulaştı. R.K., yanında bulundurduğu silahla eşine ateş etti. Göğsünden vurulan kadın, ağır şekilde yaralandı ve hızla hastaneye götürüldü.

Eşi yaralı halde hastaneye götürdü

R.K., yaralanan eşini Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kendi imkanlarıyla ulaştırdı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Nuran Karayiğit hayatını kaybetti. Olay sonrası R.K., hastanede polislere teslim oldu. Cinayette kullanılan silah, polisin araçta yaptığı inceleme sırasında bulundu.

Genç kadın toprağa verildi

Nuran Karayiğit’in cenazesi, adli tıptaki incelemelerin ardından memleketi Malatya'nın Akçadağ ilçesinde toprağa verildi. Aile, cenazede büyük bir üzüntü yaşarken, yakınları olayın şokunu atlatamadı. Boşanma aşamasındaki çiftin yaşadığı sorunların, cinayete kadar varan bir noktaya gelmesi kentte derin bir üzüntü yarattı.

Katil zanlısı cezaevine gönderildi

Olayın ardından gözaltına alınan ve mahkemeye çıkarılan R.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkemede ifadesi alınan R.K.’nin, boşanma aşamasındaki eşini öldürmesinin gerekçelerini açıklarken soğukkanlı olduğu bildirildi. Cinayetin ardından kentte kadına yönelik şiddetin bir kez daha gündeme gelmesi ve halk arasında infial yaratması bekleniyor.

Malatya’da artan kadın cinayetleri

Bu olay, Malatya’da son yıllarda artan kadın cinayetlerinin sadece bir örneği. Kadın hakları savunucuları, bu tür trajedilerin tekrarlanmaması için yasal düzenlemelerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Malatya'daki sivil toplum kuruluşları da kadınların korunması adına daha etkin önlemler alınması gerektiğine dikkat çekiyor.

Toplumun tepkisi büyüyor

Kadına yönelik şiddetin bir kez daha gündeme gelmesiyle birlikte sosyal medya platformlarında tepkiler çığ gibi büyüdü. Malatya’da yaşanan bu trajik cinayet sonrası birçok kişi, yetkilileri daha fazla önlem almaya çağırdı. Kadın cinayetlerinin önlenmesi için daha etkili bir mücadele gerektiğini savunan aktivistler, olayın peşini bırakmayacaklarını ifade ettiler.

Türkiye'de Kadın Ölümleri

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) 2024'ün ilk 8 ayına ait kadın cinayetleri verilerini yayımladı. Buna göre 1 Ocak - 31 Ağustos tarihleri arasında en az 280 kadın erkekler tarafından öldürülürken, 50 kadının ölümü de şüpheli ölüm olarak kaydedildi.

En çok kendi evlerinde öldürüldü

Kadınların 153'ü ateşli silahla, 60'ı kesici aletle öldürüldü. Öldürülen kadınların 134'ü evli, 73'ü bekar, 41’inin medeni durumu bilinmiyor. Kadınların 162'si kendi evinde, 9'u çalıştığı yerde, 82'si kamusal alanda öldürüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Araç sahipleri dikkat! Depoları doldurun: Motorine zam yolda

Araç sahipleri dikkat! Depoları doldurun: Motorine zam yolda