Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kadın Manisa'da Hamile Kadını Darp Eden Sanığın Yargılanma Süreci Başladı

Manisa'da Hamile Kadını Darp Eden Sanığın Yargılanma Süreci Başladı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde hamile kadını sokak ortasında döven Yılmaz Akman'ın yargılanmasına başlandı. 6,5 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manisa'da Hamile Kadını Darp Eden Sanığın Yargılanma Süreci Başladı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde hamile kadını sokak ortasında döven Yılmaz Akman'ın yargılanmasına başlandı. 

Duruşmada sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma 18 Ekim'e ertelendi.

Darp Olayı ve Yargılama Süreci

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, 16 Ağustos'ta meydana gelen olayda, Yılmaz Akman (37), birlikte yaşadığı Sude Naz A. (19) isimli hamile kadına sokak ortasında şiddet uyguladı. Yaşanan olay, Akman’ın Sude Naz A.’ya çay ocağı önünde sopa ile saldırması ile başladı. Kadın, Akman'dan kaçmaya çalışırken, vatandaşların ve çocukların gözleri önünde darp edildi. Olayı fark eden çevredekiler, Yılmaz Akman'a müdahale ederek linç girişiminde bulunmak istedi. Bu esnada olay yerine gelen polis ekipleri, sanığı gözaltına aldı.

Duruşma ve Tanıkların İfadeleri

Akhisar 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde sanığın duruşması bugün başladı. Sanık, görüntülü sistem SEGBİS ile cezaevinden mahkemeye bağlandı. Duruşmada, mağdur Sude Naz A. ve tanıkların ifadeleri dinlendi. Sude Naz A., Yılmaz Akman'ın kendisiyle dini nikahlarının olmadığını, bir yıldan fazla süredir ayrı evlerde yaşadıklarını belirtti. Olay günü engelli çocuğu ile birlikte çarşıya çıktıklarını ve Akman'ın yanlarına geldiğini ifade etti. Sude Naz, yaşanan olayın ardından Akman’ın tutukluluk halinin devamını istedi.

Yılmaz Akman ise, olayı alkolün etkisiyle gerçekleştirdiğini ve pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesi ve adli tıp raporunun beklenmesi için duruşmayı 18 Ekim’e erteledi.

Kadın Hakları Savunucularının Duruşmaya Katılımı

Duruşma sonrası, Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Başkanı Ayşen Uçar, davaya müdahil olmak için başvuruda bulunduklarını ve davanın takipçisi olacaklarını ifade etti. Ayrıca CHP Akhisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Güven de kadına karşı her türlü şiddetin karşısında olduklarını belirterek, duruşmayı takip ettiklerini vurguladı.

Manisa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fatih Meriç, davanın önemine değinerek, "Mağdur Sude Naz A.'nın duruşması yapıldı, sanık savunması ve mağdur beyanları alındı, görgü tanıkları dinlendi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Gelecek celsede iki tanık daha dinlenecek, adli tıptan gelecek raporun dönüşü bekleniyor. Yeni duruşma tarihi 18 Ekim. Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak katılma talebimizi mahkemeye ilettik, davanın takipçisi olacağız." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Koruyucu Ailelere Özel Tören! 11 Aile 12 Çocuğa Yuva Oldu

Antalya’da Koruyucu Ailelere Özel Tören! 11 Aile 12 Çocuğa Yuva Oldu