Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Yetkililer uyuyor mu?

Yetkililer uyuyor mu?

-Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, ülkenin maden ocakları adı altında delik deşik edilmesinden üzüntü duyduğunu söyledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yetkililer uyuyor mu?

 

-Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, ülkenin maden ocakları adı altında delik deşik edilmesinden üzüntü duyduğunu söyledi.

 

-Neyişçi, ”Bizim gördüğümüz bu rezilliği yetkililer acaba görmüyor mu? Bu kentin yetkililerine düşen görev, bunu gidip Başbakana, Cumhurbaşkanına, ilgili bakana bildirmektir” diye konuştu.


Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, bir doğasever ve konunun uzmanı bir profesör olarak ormanlarımızın, maden ocakları adı altında delik deşik edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Akdeniz GERÇEK’E özel açıklamalarda bulunan Neyişçi, bu katliama bir an önce dur denilmesinin zamanının geldiğini belirterek, yetkilileri göreve davet etti.

 

ORMANLIK ALANLARA

NİYE RUHSAT VERİLİYOR

Maden ocakları izinlerinin niye ormanlık alanlardan verildiğini anlamakta güçlü çektiğini kaydeden Neyişçi, “Ülke olarak madene ihtiyacımız var, taş ocağına ihtiyacımız var, ormana ihtiyacımız var. Bunların hiçbirinden vazgeçemeyiz.  Ama orman, taş ocağı gibi her yerde olmuyor. Önce bunun bilinmesi lazım. Kireçtaşı dediğiniz, mermer dediğiniz ya da kalker dediğiniz şey ormanın olmadığı yerlerde de bulunuyor. O yüzden bu madenlerin izinlerini niye ormanlık alanlardan veriyoruz. Bu çok saçma bir şey. Aynı kalitedeki mermeri üzerinde hiç orman olmayan yerlerden de çıkarabilirler. Devlet, maden ocaklarının izinlerini buralarda versin, niye ormanların içinden veriyor anlamak mümkün değil” dedi.

 

YETKİLİLERE SESLENDİ

Neyişçi, yetkililere seslenmeyi de ihmal etmedi:”Ben buradan Antalya Valisine, Başbakana ve Cumhurbaşkanına sesleniyorum; bu ülkenin güzelim ormanları kevgire çevrilmez. Güzelim ormanlarla dağlarımız küçücük işletmelerle delik deşik edilmez. Uygun arazileri büyük işletmelere verin onlar belirli yerlerden madenlerini çıkarsın ama siz de kontrolünüzü iyi yapın. Örneğin mükemmel bir doğası ve ormanları olan Finike ilçesinin son halini bu ülkenin yetkilileri gördü mü? Gerçekten yürekler acısı bir durum. Finike’nin siluetini değiştirmişler. Her yer delik deşik. Güzelim ağaçları kesmişler ve çok kötü bir görüntü ortaya çıkarmışlar.”

 

ANKARA’YA BASKI YAPIN

“Tamam maden ocağı yapacaksınız, buna da ihtiyacımız var. Bir şey demiyoruz ama özellikle Tefenni bölgesinde çıplak dağlar var. Gidin oralardan madeninizi çıkarın. Çünkü ormanlık alanda açılan madenler çok berbat gözüküyor. Bizim gördüğümüz bu rezilliği yetkililer acaba görmüyor mu çok merak ediyorum. Bu aslında yapılması çok kolay bir çözüm. Ama bir kentini yöneticisi çıkıp, ‘buna Ankara karışıyor’ diyorsanız ve siz Ankara’ya baskı yapmıyorsanız o zamana bu kentin yöneticisi değilsiniz. O zaman valinin veya belediye başkanının görevi bunu gidip Ankara’ya bildirmektir. Başbakana, Cumhurbaşkanına, ilgili bakana, genel müdüre bildirecek olan onlardır. Bu kentin yetkililerine düşen görev, bu sorunun peşinden gitmektir.” 

 

RUHSATLAR KOLAY VERİLİYOR

Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, açıklamalarının son bölümünde maden ruhsatların çok kolay verilmesini eleştirdi. Neyişçi şöyle konuştu: “Herkes bir şeylerden çekiniyor. Bu verilen ruhsatların hepsi yasaldır. Hepsinin bir prosedürü vardır ama bu prosedür de uydurma bir prosedürdür. Orman Bakanlığına soruluyor eğer burada bir koruma alanı yoksa ‘Bakanlık sorun yok’ diyor.  Arkeolojiye soruluyor, tarihi bir alan yoksa ‘tamam’ deniyor ve ruhsat veriliyor. Bu böyle olmaz ki. Bir yol yapıyorlar madene çıkmak için. Yolun kendisi maden kadar ağaçlara zarar veriyor. Bu ülkeyi berbat etmek için çirkinleştirmek için bu kadar sorumsuz kalması anlaşılır bir şey değil.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolandırıcıların FETÖ tuzağı

Dolandırıcıların FETÖ tuzağı