Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem SPK 50 internet sitesinin kapatılması için başvurdu

SPK 50 internet sitesinin kapatılması için başvurdu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yurtdışında kaldıraçlı işlem yapan 50 internet sitesine erişim engeli kararı aldı. Detaylar haberimizde...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SPK 50 internet sitesinin kapatılması için başvurdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet üzerinden yurtdışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı tespit edilen 50 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi. Aynı zamanda iki şirketin sermaye artırımı başvuruları da olumlu sonuçlandı.

50 internet sitesine erişim engeli

SPK, yurtdışında kaldıraçlı işlem yapan internet sitelerine karşı harekete geçti. Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik bu işlemlerin yasadışı olması sebebiyle, ilgili 50 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki süreç başlatıldı. SPK’nın bu kararı, sermaye piyasasında yasadışı işlemlerin önüne geçmek amacıyla alınan önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Sermaye artırımı başvuruları onaylandı

SPK’nın bülteninde yer alan bilgilere göre, Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret AŞ'nin 440 milyon liralık ve Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret AŞ'nin 504 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı başvuruları onaylandı. Bu karar, şirketlerin mali yapısını güçlendirme ve büyüme planlarını desteklemek amacıyla alınan önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Borçlanma aracı ihracı başvuruları kabul edildi

Kurul, çeşitli şirketlerin borçlanma aracı ihracı başvurularını da değerlendirdi. Shell & Turcas Petrol AŞ’nin 9 milyar liralık, Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 4 milyar liralık, Akbank TAŞ’nin 40 milyar lira ve 5 milyar dolarlık, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ’nin 1 milyar dolarlık borçlanma aracı ihracı başvuruları olumlu sonuçlandı.

Kira sertifikası ihraçları onaylandı

SPK, Nurol Varlık Kiralama AŞ, Değer Varlık Kiralama AŞ, ZKB Varlık Kiralama AŞ ve Halk Varlık Kiralama AŞ'nin kira sertifikası ihraç başvurularını da onayladı. Bu başvurular arasında en büyüğü, Halk Varlık Kiralama AŞ'nin 10 milyar liralık kira sertifikası ihracı oldu.

Gayrimenkul yatırım fonlarına yeşil ışık

Kurul, ayrıca Natura Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ'nin birinci ve ikinci proje gayrimenkul yatırım fonlarının kuruluş taleplerini de onayladı. Nurol Portföy Yönetimi AŞ'nin çeşitli gayrimenkul yatırım fonları için yaptığı kuruluş ve katılma payı ihraç başvuruları da kabul edildi.

İdari para cezaları

SPK, sermaye piyasasında kurallara uymayan bazı şirketlere ve kişilere de idari para cezaları uyguladı. Inveo Portföy Yönetimi AŞ'ye, fon portföyünün fon unvanına uygun olmayan şekilde yönetilmesi nedeniyle 1 milyon 575 bin 108 lira ceza kesildi. Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin pay piyasasında yapılan işlemlerle ilgili olarak 23 kişiye toplam 58 milyon 835 bin 609 lira ceza verildi.

Açığa satış yasağına aykırı işlemler

SPK, Borsa İstanbul pay piyasalarında açığa satış yasağına aykırı hareket eden 13 tüzel kişiye 52 milyon 503 bin 606 lira ceza verdi. Ayrıca, depo şartı tedbirine uymayan 53 tüzel kişiye de toplam 103 milyon 62 bin 634 lira idari para cezası uygulandı.

Suç duyuruları ve diğer işlemler

İzinsiz sermaye piyasası faaliyeti yürüten bir kişi hakkında da SPK tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Buna ek olarak, Türkiye'de yerleşik kişilere yurtdışı kaldıraçlı işlem yaptıran internet sitelerine yönelik hukuki işlem süreci başlatıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Ukraynalı Turist Boğulma Sonrası Hayatını Kaybetti

Antalya'da Ukraynalı Turist Boğulma Sonrası Hayatını Kaybetti