Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Yargıtay'ın atıf yaptığı savcı 15 Temmuz'dan sonra ihraç edilmiş

Yargıtay'ın atıf yaptığı savcı 15 Temmuz'dan sonra ihraç edilmiş

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM üyeleri için yaptığı suç duyurusuyla ilgili dikkat çekici bir detay ortaya çıktı: Yargıtay'ın referans aldığı kitaplardan biri, 15 Temmuz sonrasında ihraç edilen bir savcı tarafından yazılmış.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yargıtay'ın atıf yaptığı savcı 15 Temmuz'dan sonra ihraç edilmiş
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın başvurusu üzerine hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararına uymayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi, kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Kararda, çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezi ile akademik yayınlara atıf yapılırken, atıf yapılan kitaplardan biri, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından ihraç edilen savcı Özcan Özbey'e ait olan eski adıyla "Türk Anayasa Hukukunda Bireysel Başvuru" kitabıydı.

Yargıtay'ın Dayandığı Kitap 2013 Yılına Ait: İhraç Savcının Perspektifi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararında temel dayanak olarak kullanılan "Türk Anayasa Hukukunda Bireysel Başvuru" kitabı, 2013 yılında ihraç edilen savcı Özcan Özbey tarafından kaleme alınmıştı. Aynı zamanda doktor unvanına sahip olan Özbey'in kitabındaki ifadeler, bireysel başvurunun olağanüstü bir kanun yolu olarak nitelendirilemeyeceği ve Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurunun istisnai, kendine özgü, ikincil nitelikte bir anayasal hak arama yolu olduğunu vurguluyordu.

İhraç Savcı Özbey: Darbe Sonrası Hak İhlali İddialarını Değerlendiren Yargıtay'ın Referans Kaynağı

Kitap, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından ihraç edilen Özbey'in, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapılan başvuruların yanı sıra insan hakları hukuku konusunda toplam 5 kitabından biriydi. Özbey, aynı zamanda bir dönem Anayasa Mahkemesi'nde raportör olarak görev yapmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
iQOO 12 serisi iddialı kameralarıyla öne çıkıyor

iQOO 12 serisi iddialı kameralarıyla öne çıkıyor