Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Bakan Yerlikaya: "Türkiye'nin Huzuru İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz"

Bakan Yerlikaya: "Türkiye'nin Huzuru İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın'da yaptığı açıklamada terörün finansmanıyla mücadeleye vurgu yaptı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bakan Yerlikaya: "Türkiye'nin Huzuru İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz"
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” kapsamında Aydın'a geldi. İlk olarak AK Parti İl Başkanlığı ve Aydın Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Yerlikaya, ardından “Türkiye'nin Huzuru” adıyla gerçekleştirilen güvenlik toplantısına başkanlık etti. Toplantının ardından yaptığı açıklamada, Aydın ve Türkiye genelinde yürütülen güvenlik çalışmalarını değerlendirdi.

“Terörle Mücadelemiz Aralıksız Devam Ediyor”

İçişleri Bakanlığı olarak vatandaşların güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Yerlikaya, “Şehirlerimiz huzurluysa Türkiye huzurludur. Aziz milletimiz güvendedir” dedi. Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde hukuktan taviz vermeden kamu düzenini sağlamaya devam edeceklerini ifade eden Bakan, “04 Haziran 2023'ten bu yana terör örgütleri, organize suç örgütleri, uyuşturucu tacirleri ve düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörleri ile mücadelemiz sürüyor” dedi.

“Aydın'da Suç Oranlarında Azalma Var”

Aydın'da suçların önlenmesine yönelik çalışmalarda önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirten Yerlikaya, “2024'ün ilk sekiz ayında, 2023'ün aynı dönemine göre kişilere karşı işlenen suçlarda %11,2, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise %30,8 oranında azalma kaydedildi” dedi. Kişilere karşı işlenen suçlarda %95,8 aydınlatma oranına ulaşıldığını belirten Bakan, mal varlığına karşı işlenen suçlarda da benzer bir başarıyı hedeflediklerini dile getirdi.

“Ruhsatsız Silahlar İçin Cezalar Daha Caydırıcı Olacak”

Ruhsatsız silah kullanımının önüne geçmek için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Bakan Yerlikaya, “Yılın ilk sekiz ayında 878 kişi ruhsatsız silahla yakalandı. Meclisimizin açılmasıyla bu konuda daha caydırıcı cezalar getirmek için hazırlıklarımız var” dedi. Ayrıca, Aydın'da organize suç örgütlerine yönelik yapılan 14 operasyonla 12 çetenin çökertildiğini ve bu çetelerle ilgili mücadelenin süreceğini belirtti.

“Terör Örgütlerine Bir Kuruş Bile Gitmemesi İçin Çalışıyoruz”

Bakan Yerlikaya, terörün finansmanıyla ilgili yürütülen çalışmalara da değindi. “Terörizmin finansmanı konusunda 1 TL ile 1 milyon lira arasında bizim için hiçbir fark yok. Terör örgütlerine bir kuruş bile gitmemesi için çalışıyoruz” dedi. Uyuşturucuyla mücadelede de önemli adımlar attıklarını belirten Yerlikaya, “Toplam 53 kilogram uyuşturucu ele geçirildi, 223 operasyon yapıldı” ifadelerini kullandı.

“Göçmen Kaçakçılarına Göz Açtırmıyoruz”

Aydın'da 18 bin 305 yabancının düzenli olarak ikamet ettiğini belirten Yerlikaya, “Göçmen kaçakçılarına göz açtırmamakta kararlıyız. Yılbaşından bu yana Aydın'da 31 göçmen kaçakçısı tutuklandı” dedi. Türkiye genelinde 04 Haziran 2023'ten bu yana 5 bin 900 kaçakçının tutuklandığını, 270 mobil göç aracının sahada aktif olarak çalıştığını ve Aydın'da bu araçlarla 12 bin 572 yabancının kimlik sorgulamasının yapıldığını belirtti.

“Siber Suçlarla Mücadelede Kararlıyız”

Siber suçlarla mücadele konusunda da kararlı olduklarını belirten Bakan Yerlikaya, “Sanal devriye ekiplerimiz 554 terör bağlantılı hesabı inceledi, 172 gözaltı gerçekleştirildi. Yasa dışı bahis ve çocuk istismarına karşı 36 operasyonla 130 kişi gözaltına alındı” dedi.

“Aydın'a 194 Yeni Araç”

İçişleri Bakanlığı olarak güvenlik güçlerine destek sağladıklarını ifade eden Yerlikaya, “7 bin 204 aracın teşkilata katılmasıyla Aydın'a 194 yeni araç teslim edildi. Bu araçlarla ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarını en aza indirmeyi hedefliyoruz” dedi. Aydın'da emniyet ve valilik binası ile ilgili projelerin devam ettiğini belirten Bakan, Aydın'ın tarihi dokusuna uygun yeni bir valilik binası için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sultanbeyli'de Zincirleme Kaza! 15 Araç Birbirine Girdi

Sultanbeyli'de Zincirleme Kaza! 15 Araç Birbirine Girdi