Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu. Yılmaz, "Söz konusu değil" diyerek yanıt verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan erken seçim açıklaması
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNNTürk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, enflasyondaki düşüş, Suriyeli göçmenler ve bölgedeki jeopolitik gerilimler hakkında değerlendirmelerde bulunurken, kamuoyunda sıkça konuşulan erken seçim konusu hakkında da net bir tavır sergiledi. Yılmaz, "Erken seçim söz konusu değil" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan erken seçim açıklaması

“Jeopolitik gerilimler artıyor”

Yılmaz, bölgedeki jeopolitik gerilimlerin yükseldiğine dikkat çekerek, “Bölgemizdeki gelişmeler hepimizi derinden etkiliyor. Kadın, yaşlı demeden yapılan saldırılar insanlık suçudur. Netanyahu hükümeti, soykırım suçlusu olarak yargılanmalı" ifadelerini kullandı. Gazze'de yaşanan insanlık suçlarına uluslararası toplumun baskı uygulaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, bölgenin istikrara ihtiyacı olduğunu belirtti.

Enflasyonda üç aylık düşüş

Enflasyondaki 3 aylık düşüşe değinen Yılmaz, "Dezenflasyon sürecine girdik. 3 ayda 23.5 puanlık bir düşüş yaşandı. Ekonomik politikalarımız sonuç vermeye başladı. İstikametimizi koruduğumuz sürece başarılı olacağız” dedi. Ayrıca, mali disiplin konusunda da kararlı olduklarını ifade eden Yılmaz, deprem sonrası harcamaların ve yatırımların dikkatle planlandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan erken seçim açıklaması

Suriyeli göçmenlerin durumu

Türkiye'deki Suriyeli göçmenlerin durumuna da değinen Yılmaz, “Vatandaşımız düzensiz göçten şikayetçi, bunun farkındayız. 3 milyon Suriyeli geçici koruma altında. Yaklaşık 700 bin kişi Suriye'ye geri döndü. Düzensiz göçle mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Yılmaz, ayrıca düzenli göç politikalarının da Türkiye’nin geleceği için önem taşıdığını belirtti.

Erken seçim iddiaları

Son dönemde gündemde sıkça konuşulan erken seçim iddialarına değinen Yılmaz, "Türkiye seçimlerini yaptı, siyasi belirsizlikler ortadan kalktı. Sürekli seçim yapılan bir ülkede orta ve uzun vadeli planlar yapmak mümkün değil. Bu tür tartışmaların kısır siyasi çekişmelerden öteye gitmediğini düşünüyorum” diyerek, seçim sürecinin tamamlandığını ve yeni bir erken seçimin söz konusu olmadığını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kredi kartı yapılandırma için detaylar belli oldu! Ne kadar faiz ödenecek? Kimler yararlanacak?

Kredi kartı yapılandırma için detaylar belli oldu! Ne kadar faiz ödenecek? Kimler yararlanacak?