Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Veterinerler uyarıyor! Ayı saldırılarından nasıl kurtulunur? 

Veterinerler uyarıyor! Ayı saldırılarından nasıl kurtulunur? 

Veterinerler son zamanlarda artan ayı saldırılarıyla ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayı saldırılarına karşı alınacak önlemler...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Veterinerler uyarıyor! Ayı saldırılarından nasıl kurtulunur? 
KAYNAK: İHA

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Başbuğ, son dönemlerde yaşanan ayı saldırıları konusunda uyarılarda bulunarak, özellikle ormanlık alanlardan uzak durulması gerektiğini belirtti. İnsanların kış uykusuna yatmayan ayılarla karşılaşabileceğini ifade eden Başbuğ, bu durumun küresel ısınmanın bir sonucu olduğunu vurguladı.

Ayı saldırılarından nasıl kurtulunur? 

Başbuğ, ayı saldırılarından korunmak için alınması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı:

Yerleşim Yerlerine Gıda Bırakmayın: İnsanların yaşam alanlarına yakın bölgelere gıda bırakılmaması gerektiğini belirten Başbuğ, bu sayede ayıların insan bölgelerine gelmesini engellemenin mümkün olduğunu ifade etti.

Bilinmeyen Bölgelerden Uzak Durun: Ayı saldırısına maruz kalmamak için bilinmeyen bölgelerden uzak durmanın önemli olduğunu vurgulayan Başbuğ, ormanlık alanlardan mümkünse bu dönemde uzak durulması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Onur Başbuğ

Ayılar neden kış uykusuna yatmıyor?

Ayıların kış uykusuna yatması için çeşitli faktörlerin bir araya gelmesi gerektiğini belirten Başbuğ, küresel ısınma nedeniyle bu faktörlerin tam olarak gerçekleşmediğini söyledi. Ayıların bu dönemde besine kolayca ulaşabildiğini ve aşırı soğukların gerçekleşmediğini belirten Başbuğ, bu durumun trafik kazaları ve ayı saldırılarına neden olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Onur Başbuğ, halkı ayı saldırılarına karşı bilinçli olmaya ve alınan tedbirlere dikkat etmeye çağırarak, ormanlık alanlardan ve bilinmeyen bölgelerden uzak durmanın önemine vurgu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2022 model Dacia

İcradan satılık 2022 model Dacia