Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem TİP’ten katledilen Büyüknohutçu çiftine anma

TİP’ten katledilen Büyüknohutçu çiftine anma

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü, katledilen Büyüknohutçu çifti için ölümlerinin 6’ncı yılında mezarları başında anma töreni düzenleyecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TİP’ten katledilen Büyüknohutçu çiftine anma

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü, hayatlarını çevre mücadelesine adayıp bu uğurda katledilmiş Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu çiftini, ölümlerinin 6’ncı yılında mezarları başında anacak.

Yarın 11.30’da TİP’in Antalya il binasında toplanacak partililer, birlikte mezarlığa gidecek.

Çiftin kızları Emine Büyüknohutçu aynı zamanda, TİP Antalya milletvekili adayları arasında bulunuyor.

Çevre aktivistleri Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çifti, 9 Mayıs 2017 tarihinde Antalya'nın Finike ilçesine bağlı Kızılcık yaylasındaki evlerinde öldürüldü. Bu korkunç olayın ardından soruşturma başlatıldı ve iki şüpheli tespit edildi: Çiftin katledilmesinden aklaşık 10 gün önce yaylaya taşınan Ali ve Fatma Yamuç çifti…

Ali Yamuç, tutuklandıktan sonra yazdığı bir mektupta, Büyüknohutçu çiftini mermer ocağı şirketlerinin talebi üzerine para karşılığında öldürdüğünü itiraf etti. Ancak, dava açılmadan önce cezaevinde intihar etti. Eşi Fatma Yamuç ise kendisine yöneltilen suçlamalardan beraat etti. Ne yazık ki, Büyüknohutçu cinayeti hala tam olarak aydınlatılamamış durumda.

ZEYNEP MERİÇ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor'dan yeni Türkiye rekoru

Antalyaspor'dan yeni Türkiye rekoru