Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri

THK’nın gururu

Türk Hava Kurumu’nun(THK) her yıl düzenlediği Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesine bu yıl Antalya'dan Genç Kanatlar Topluluğu üyesi Melike Hamarat İngiltere’ye gitmeye hak kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
THK’nın gururu

Türk Hava Kurumu’nun(THK) her yıl düzenlediği Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesine bu yıl Antalya'dan  Genç Kanatlar Topluluğu üyesi Melike Hamarat İngiltere’ye gitmeye hak kazandı.

 

Türk Hava Kurumu’nun(THK) her yıl düzenlediği Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesine bu yıl Antalya'dan  Genç Kanatlar Topluluğu üyesi Melike Hamarat İngiltere’ye gitmeye hak kazandı. THK Antalya Şubesi’nden verilen bilgiye göre, Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Teşkilatı’na (IACE-International Air Cadet Exchange) üye tek kurum olan Türk Hava Kurumu, her yıl belli bir program dahilinde 15 gün süreyle havacılıkla ilgilenen Genç Kanatlar Topluluğu üyelerini farklı ülke kültürlerini tanımaları, uluslararası anlayış, hoşgörü ve arkadaşlık ilişkilerini geliştirmeleri ve diğer ülkelerin havacılık faaliyetlerini yerinde incelemeleri amacıyla ücretsiz olarak yurt dışına gönderiyor.

YURT DIŞI EĞİTİMİ 15 GÜN SÜRECEK

 

Türk Hava Kurumu Antalya Şube Başkanı Vasıf YÜCELİŞ,  "Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı’nın öncülük ettiği Hava Öğrenci Mübadelesi Programı esasları doğrultusunda her yıl 15 gün süreyle havacılığa meraklı öğrenciler yurt dışına gönderilmekte ve aynı sayıda öğrenci ülkemizde THK tarafından ağırlanmaktadır. IACE öğrenci değişim programı kapsamında 2010 yılından beri toplam 174 Türk öğrenci yurt dışına gönderilmiştir. Tüm masrafları THK tarafından karşılanan Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi kapsamında bugüne kadar Antalya'dan birçok öğrencimizi değişik ülkelere gönderme fırsatı yakaladık. 2017 yılında ise bir öğrencimizi daha yurt dışına göndereceğiz. THK Ankara Genel Merkezi'nde yapılan mülakat ve yabancı dil sınav sonuçlarına göre Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan Melike Hamarat İngiltere'ye gitmeye hak kazanmıştır" dedi.

Yüceliş, öğrencilerin Türk Hava Kurumu Antalya Şubesi’ne gelerek Genç Kanatlar Kulübüne katılmalarını ve çeşitli havacılık faaliyetinde görev alarak havacılık kültürlerini geliştirmelerini ve yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti.(Haber Merkezi)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Teleferik’te mahsur kaldılar

Teleferik’te mahsur kaldılar