Meze tutkularının heyecanla beklediği dünyanın ilk
uluslararası meze festivali MezeFest, Akra Otel’de gerçekleştirildi.
Türkiye’nin yanı sıra Lübnan, Yunanistan ve Beyrut’tan toplam 25 işletmenin
katılım gösterdiği festivalde 100’e yakın meze çeşidi tanıtıldı.
Akra Otel’den verilen bilgiye göre, Antalya’nın turizm ve
ticaretin yanında tarım alanında da önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyen
Meze Festivali Komite Üyesi Vedat Başaran, “Uluslarası Meze Festivali’ne
katılım gösteren her işletmenin en az 2 – 3 aşçısı burada. Yani 50’yi aşkın şef
festivale katıldı. 100’ün üzerinde meze hazırlandı. Şeflerimiz festivale katkı
sağlayıp, hünerlerini paylaştı” dedi.
Mezenin, Ortadoğu ve Akdeniz kültürünün en önemli yemek
sistemlerinden biri olduğunu vurgulayan Başaran, “Yemek paylaşılırsa güzeldir”
diyerek, mezenin de paylaşılan yemeklerin başında geldiğini ifade etti.
Ülke Katılımı Artacak
Festival Komite üyesi Gökmen Sözen ise Türkiye’nin farklı
yerlerinde meze alanında uzman restoranların festivale katıldığını söyledi.
Sözen, “Festivale konularında uzman olan işletme ve aşçıları çağırdık. Bu sene
ülke anlamında az katılım var. Gelecek yıl İtalya, İspanya ve Portekiz gibi
ülkeleri de bu işin içine katmamız lazım. Yine Fas, Tunus ve Cezayir’i de içine
alacak bir çalışmayla geliştireceğiz” dedi.(Haber Merkezi)