Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Ünlü gazeteci Faruk Zabcı’yı kaybettik

Ünlü gazeteci Faruk Zabcı’yı kaybettik

Türkiye'nin önemli gazetecilerinden Faruk Zabcı, 27 Eylül 2024 Cuma günü 77 yaşında vefat etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ünlü gazeteci Faruk Zabcı’yı kaybettik
KAYNAK: Haber Merkezi

Türk basınının önde gelen isimlerinden Faruk Zabcı, 27 Eylül 2024 Cuma günü yaşamını yitirdi. 77 yaşında hayata gözlerini yuman Zabcı, gazetecilik mesleğine uzun yıllar boyunca büyük katkılar sundu. Özellikle Hürriyet Gazetesi'nin Londra Temsilciliği görevini başarıyla yürüten Zabcı, mesleki kariyerinde birçok önemli habere imza atmıştı.

 Faruk Zabcı Kimdir?

1947 yılında İstanbul’da doğan Faruk Zabcı, 1968 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra gazetecilik mesleğine adım attı. Aynı yıl Milliyet Gazetesi'nde Avrupa’da otostop yaparak yaşadığı anılarını yazmaya başladı ve bu yazılar ile meslek hayatında dikkat çekti. Zabcı, bu ilk deneyiminden sonra gazetecilik kariyerinde hızlı bir yükseliş yaşadı.

Hürriyet Gazetesi’nin Londra Temsilcisi Oldu

Kariyerinde birçok farklı görevde bulunan Zabcı, uzun yıllar boyunca Hürriyet Gazetesi'nin Londra Temsilciliği görevini üstlendi.

Çuval Olayının Tanığıydı

Gazeteci Faruk Zabcı, Irak'ın Amerika tarafından işgali sırasında Süleymaniye'de Türk askerine çuval geçirilmesi olayına tanıklık etti. Bu kritik olayı yerinde izleyen Zabcı, tanıklığını ve gözlemlerini gazetecilik ilkeleri çerçevesinde aktardı.

Somali'de Korsanlar Tarafından Kaçırıldı

Somali’ye gitmek üzere yola çıktığı bir sırada, Mogadişu’da korsanlar tarafından kaçırılan Zabcı, bu zorlu süreci soğukkanlılıkla atlattı ve daha sonra yaşadıklarını basın aracılığıyla paylaştı. 

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü Sahibi

Faruk Zabcı, 2020 yılında basın camiasına yaptığı katkılardan dolayı Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ile onurlandırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta'da Kaçak Silah Operasyonu! 30 Tabanca ve Şarjör Ele Geçirildi

Isparta'da Kaçak Silah Operasyonu! 30 Tabanca ve Şarjör Ele Geçirildi