Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Diyanet İşleri Başkanı'ndan Narin ve Sıla bebek çıkışı: İdamsa idam

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Narin ve Sıla bebek çıkışı: İdamsa idam

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, öld*rülen Narin ile Tekirdağ'da ist*smara uğrayıp darp edilen Sıla bebeği hatırlattı, cezaların caydırıcı olmadığını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyanet İşleri Başkanı'ndan Narin ve Sıla bebek çıkışı: İdamsa idam
KAYNAK: İHA

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde düzenlenen 7. Uluslararası Ahilik Haftası Sempozyumu'na katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, özellikle Diyarbakır'da işlenen Narin Güran cinayeti ile Tekirdağ'da ist*smara uğrayıp darp edilen ve ölümle pençeleşen Sıla bebek hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Kanunlarda caydırıcılık var mı?"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Katil tespit edilse ne olacak? İsterseniz bin sene ceza verin, bizim acımız dinecek mi? Biz, caydırıcılık özelliği olan bir kanun işletmiş olacak mıyız? 2 yaşındaki bebeğe yapılanları görüyorsunuz. Ne cinayetler işleniyor. Kanunlarda caydırıcılık var mı? İsterseniz bin sene ceza verin, 'yatarım nasıl olsa, yemeğim de geliyor, suyum da veriliyor.' Bu caydırıcı mı?" diyerek, mevcut ceza yasalarının caydırıcılığını sorguladı.

"Ölümse ölüm, idamsa idam"

Sempozyumda konuşan Ali Erbaş, cezaların işlenen suçlara göre caydırıcı olması gerektiğini vurgulayarak, İmam Gazali'yi örnek verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ölümse ölüm, idamsa idam. Öyle değil mi, nasıl caydıracağız? İmam Gazali şöyle diyor; 'Caydırıcılık özelliği olan kanunlar' bunlar da yetmiyor. Dünya kurulduğundan beri kanunlar var, mahkemeler var. Milattan önce 2 binli yıllarda yaşamış 'Hamurabi' denilen birisi var. Yaptığı kanunların gökten indiğine inanıyor Babil halkı ama yine caydıramadı insanları. O zaman uhrevi müeyyide, ahiret bilinci. Biz onun için günde 40 sefer namazda 'Maliki Yevmiddin' diyoruz." dedi.

Narin ve Sıla bebeğin başına gelenler Türkiye'yi ayağa kaldırdı

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, 19 günlük arama çalışmalarının sonunda dere yatağında çuval içinde bulunmuştu. Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde c*nsel ist*smara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebek ise 20 gündür entübe ediliyor. Yoğun bakımda bulunan bebeğin teyzesi Elif Akyüz, son sağlık durumunu açıklayarak, "Hayati tehlikesi devam ediyor. Kaç gündür durumunda değişen bir şey yok, hatta kötüleşme de var. Beyin dokusu atmaya başlamış. Bebeğin durumunda kötüleşme var, iyileşme yok. Babam her gün yanına girip bebeği görüyor." dedi.

Ahilik Haftası

Erbaş, konuşmasında ahiliğin prensiplerini de anlatarak, sosyal değerlerin önemine dikkat çekti. Öğrencilere ahi pilavı dağıtan Erbaş, ahiliğin toplumsal dayanışma ve yardımlaşma üzerine kurulu bir sistem olduğunu belirtti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Atatürk Devlet Hastanesi Aşır Aksu Ek Hizmet Binası'nda Kantin Yeri Kiralanacak

Atatürk Devlet Hastanesi Aşır Aksu Ek Hizmet Binası'nda Kantin Yeri Kiralanacak