Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Kirada yeni dönem artık başlıyor...TBMM'de yasa geçti...

Kirada yeni dönem artık başlıyor...TBMM'de yasa geçti...

Son dönemde Türkiye'de ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıkların artması, ülkedeki pek çok soruna yol açtı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kirada yeni dönem artık başlıyor...TBMM'de yasa geçti...

TBMM'de kabul edilen yedinci yargı paketi ile artık ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arabuluculuk yoluyla çözülecek. Bu yeni uygulama sadece ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarını değil, kira tespit davalarını, kira uyarlama davalarını ve tahliye işlemlerini de arabulucu ile birlikte netliğe kavuşturacak.

Ancak, TBMM'de kabul edilen yedinci yargı paketi ile bu sorunlara arabuluculuk yoluyla çözüm bulunması hedefleniyor.

Kiraların yanı sıra, aidatların da fahiş artışları son zamanlarda gündemdeydi. Ancak, arabulucular artık bu konuyla da ilgilenecekler.

Yedinci yargı paketi ile birlikte, ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıkların arabuluculuk yoluyla çözülmesi zorunlu hale getirildi. Bu sayede, tarafların daha hızlı ve ekonomik bir şekilde çözüme kavuşması amaçlanıyor.

Ayrıca, aidatların fahiş artışlarına da arabulucular müdahil olacak. Bu sayede, apartman yönetimleri ve daire sahipleri arasındaki anlaşmazlıkların çözümü daha hızlı ve etkili bir şekilde sağlanacak.

Sonuç olarak, yedinci yargı paketi ile birlikte ev sahibi-kiracı ve apartman yönetimi-daire sahipleri arasındaki anlaşmazlıkların arabuluculuk yoluyla çözülmesi hedefleniyor. Bu sayede, taraflar arasındaki sorunların daha hızlı ve ekonomik bir şekilde çözülmesi amaçlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
6’lı Masa’dan İYİ Parti’ye destek

6’lı Masa’dan İYİ Parti’ye destek