Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem İsmini Atatürk’ün verdiği Antalya plajı

İsmini Atatürk’ün verdiği Antalya plajı

Antalya’nın en güzel plajlarından biri olmanın yanı sıra, keşfin ve bilinmezliğin de sınırlarını zorluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsmini Atatürk’ün verdiği Antalya plajı

Erenkuş Plajı, Antalya’nın en güzel plajlarından biri olmanın yanı sıra, keşfin ve bilinmezliğin de sınırlarını zorluyor. Bu doğa harikası, mavi denizin derinliği ile sarı güneşin ışıltısı arasında muhteşem bir uyum yakalıyor. Ancak Erenkuş Plajı’nın gerçekten özgün olan yanı, adının arkasında yatan gizemli öykü…

ESKİ ADI RUMKUŞ

Bu öyküye göre, Mustafa Kemal Atatürk, deniz kenarındaki bu cennet köşeyi gördüğü zaman bölgenin adını merak etmiş. Yanındakilere sorduğunda “Rumkuş” cevabını almış. Bu cevap onun içini biraz sızlatmış. O sırada, Antalya tarihine yeni bir iz bırakmış. Mustafa Kemal Atatürk, “Burasının adı bundan böyle Erenkuş olsun” demiş. O günden sonra, bu eşsiz mekanın adı değişmiş, adını duyanlar için yeni bir umut olmuş. Erenkuş Plajı, büyük liderin bu kararıyla, tarih sahnesindeki rolünü almış ve kendisini sonsuz bir anlamla donatmış. Atatürk’ün “Antalya şüphesiz ki dünyanın en güzel şehridir.” sözünü de Erenkuş Plajı’ndan bakarken söylediği rivayet edilmektedir.

SİHİRLİ BİR YER

Erenkuş Plajı, doğanın tüm güzelliklerini sunarken Mustafa Kemal Atatürk’ün bu unutulmaz hatırasını da yaşatıyor. Burası, keşiflerin, değişimlerin ve isimlerin anlamını bir kez daha vurgulayan bir hazine, bir öykü ve bir mirasla dolu. Bu kumsal, sadece güzelliğiyle değil aynı zamanda tarihiyle de sihirli bir yer.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay’ın altını üstüne getirecekler!

Hatay’ın altını üstüne getirecekler!