Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Cumhuriyet'in 100. yılında 15 Yazarın Kaleminden 48 Öykü: Her Şey Hikaye

Cumhuriyet'in 100. yılında 15 Yazarın Kaleminden 48 Öykü: Her Şey Hikaye

“Her Şey Hikaye” adlı öykü kitabı, 15 yazarın 48 öyküsünü bir araya getiriyor. Cumhuriyetin 100. yılına ithafen hazırlanan 240 sayfalık kitap, Yenice Kitap tarafından yayımlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhuriyet'in 100. yılında 15 Yazarın Kaleminden 48 Öykü: Her Şey Hikaye
KAYNAK: Haber Merkezi

“Her Şey Hikaye” adlı öykü kitabı, 15 yazarın 48 öyküsünü bir araya getiriyor. Cumhuriyet'inin 100. yılına ithafen hazırlanan 240 sayfalık kitap, Yenice Kitap tarafından yayımlandı. Kitapta, Abbas Bilgili, Aylin Moralıoğlu, Ezgi Duran, Fatoş Karaoğlu, Fethiye Akdoğan Kutlu, Hakan Kızılelma, Hüseyin Demir, İhsan Berkhan, Milana Aydemirova, Münevver Mine Bağ, N. Banu Gümüştüs, Özlem Bora, Soner Mutlu, Şeref Tekelioğlu ve Zuhal Tonaroğlu’nun öyküleri yer aldı.

“Öykü, Bir Özetleme Sanatıdır”

“Her Şey Hikaye” kitabının önsözünü yazan yayın kurulu, öykünün bir bütünün parçası olduğunu ve bir özetleme sanatı olduğunu belirtiyor. Öykü, hayatın sadece bir bölümünü anlatır ve akıp giden bir film şeridinin dondurulmuş bir karesine benzer. Öykü, belirli bir zaman dilimi içinde gelişen olayları ve anlatı sürecinde oluşan durumları, dönüşümleri belirtir.

“Yazı, Anlatamadıklarını Söylemenin Tek Yolu”

Yayın kurulu, önsöz yazısında, herkesin kendi efkarına gönül düşürdüğü, savaşların, ölümlerin, açlığın, sefaletin kol gezdiği bu sevimsiz dünyada öykülerle, yaşamlarımıza birazcık mutluluk yağdırabilecek tenha bir bulutu aramaya başladıklarını ifade ediyor. Herkesin hayatında bir öykü saklıydı ve onlar sadece onu açığa çıkarıp yazıya dönüştürdüler. Anlatamadıklarını söylemenin tek yolu yazıydı ve sonunda ortaya 15 yazarın 48 öyküsünden oluşan bir öykü kitabı çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çin’de 2 çocuğu pencereden atarak öldüren çift id*m edildi!

Çin’de 2 çocuğu pencereden atarak öldüren çift id*m edildi!