Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Beklenen Sonunda Gerçekleşti Ziyaretçilerini Bekliyor! Galata Kulesi Ne Zaman Açılacak?

Beklenen Sonunda Gerçekleşti Ziyaretçilerini Bekliyor! Galata Kulesi Ne Zaman Açılacak?

İstanbul'un simgelerinden Galata Kulesi'nin restorasyonu tamamlandı ve açılışa hazırlanıyor. Tarihi yapı, şehrin kültürel mirasını korurken, aynı zamanda göçmen kuşlara da ev sahipliği yapacak şekilde düzenlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beklenen Sonunda Gerçekleşti Ziyaretçilerini Bekliyor! Galata Kulesi Ne Zaman Açılacak?
KAYNAK: İHA

Galata Kulesi'nin restorasyonu tamamlandı ve şehrin sembol yapılarından biri olan tarihi yapı, açılışa hazırlanıyor. 1 Kasım 2023'te başlayan restorasyon süreci, dikkat çekici aşamalardan geçti. Kule, 8. katı ziyarete kapatılarak restore edildi. Bu süreçte, kulenin 63 metrelik yüksekliğindeki 270 kilogramlık bakır alemi, dört parça halinde takılarak nefes kesen bir operasyon gerçekleştirildi. Yapının beden duvarları ve zemini üzerinde jeoradar çalışmaları yapıldı. 23 Şubat'ta, dış cephe onarımı ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları kapsamında tarihi yapı tamamen kapatılarak restorasyon işlemleri başladı. 674 yıllık tarihi kule, çevresi iskelelerle çevrilerek yeşil bir inşaat filesiyle sarıldı.

Galata Kulesi Ne Zaman Açılacak?-2

Restorasyonun Önemi

Galata Kulesi'nin restorasyonu, sadece tarihi bir yapıyı korumakla kalmadı, aynı zamanda şehrin kültürel mirasını da güçlendirdi. Restorasyon çalışmaları, fen ve sanat kurallarına uygun bir şekilde tamamlandı ve yapı, gelecek kuşaklara aktarılacak şekilde düzenlendi. Ayrıca, kule artık göçmen ebabil kuşlarına ev sahipliği yapacak.

Galata Kulesi Ne Zaman Açılacak?

Galata Kulesi Ne Zaman Açılacak?

Restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte, Galata Kulesi'nin açılışı için geri sayım başladı. Tarihi kule, tamamlanan halinin ilk kez görüntülendiği bir döneme girdi. Ziyaretçilerin güvenliği için saat başı en fazla 100 kişi içeri alınacak şekilde düzenlemeler yapıldı.

Galata Kulesi Ne Zaman Açılacak?-1

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da arıcılara destek! Damızlık Ana Arı dağıtıldı

Muğla'da arıcılara destek! Damızlık Ana Arı dağıtıldı