Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri

Atamızı andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79’uncu yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle anıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Atamızı andık


Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79’uncu yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle anıldı.

 

TÖRENE YOĞUN KATILIM 

Törene Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Başsavcı Ramazan Solmaz, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Özbay, CHP Murtpaşa ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, çok sayıda protokol üyesi, sivil toplum kuruluşları (STK) başkanları, temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

 

09.05’TE HAYAT DURDU

Saat 09.00’da Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi çelenklerini Atatürk Anıtı’na sundu. Çelenklerin anıta sunulduğu sırada iki meşale yakıldı. Ardından 09.05’te sirenler çalmaya başladı. 2 dakika siren sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu. Tören İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

 

EMANETLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Törenin ardından STK ve CHP İl Başkanlığı çelengini Atatürk Anıtı’na sundu. Çelenk sunumuyla birlikte kısa bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, “Bağımsızlık mücadelemizin önderi Cumhuriyet’imizin ve CHP’nin kurucusu Başkomutanımız ilk Cumhurbaşkanımız her 10 Kasım’da yüreğimizde, gönlümüzde beynimizde, benliğimizde giderek ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının 79’uncu yılında saygı ve minnetle anıyoruz. Bugün huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Atam içeride ve dışarıda emperyalist güçlerin ve onun işbirlikçilerinin henüz 15 yaşında emanet ettiğin bugün 94’üncü yaşını kutladığımız kutsal emanetin olan Cumhuriyet’imizi yıkma, yok etme çabalarına asla boyun eğmeyeceğiz. Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Açtığın yoldan gösterdiğin ülküden ayrılmadan ilerleyeceğimize ve emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağımıza and içeriz” dedi. DENİZ TOPKAYA

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
   Zeytinpark’ta kamp ateşi yaktılar

Zeytinpark’ta kamp ateşi yaktılar