Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Münevver Karabulut'un Katili Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

Münevver Karabulut'un Katili Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

Türkiye'yi derinden sarsan Münevver Karabulut cinayeti sonrası Cem Garipoğlu'nun öl*müyle ilgili fethi kabir işlemi başladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Münevver Karabulut'un Katili Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Münevver Karabulut'un 2009 yılında öldürülmesi, Türkiye'yi derinden sarsan bir olay olmuştu. Cem Garipoğlu'nun vahşice işlediği cinayet sonrasında uzun bir süre firar etmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Yakalandıktan sonra tutuklanan Garipoğlu, cezaevinde kaldığı hücrede 2014 yılında öl* bulunmuştu. Garipoğlu’nun intihar ettiğine dair resmi açıklamalar yapılsa da, öl*müyle ilgili iddialar kamuoyunda tartışılmaya devam etti.

Münevver Karabulut'un Katili Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

Karabulut ailesi 'fethi kabir' talep etti

Cem Garipoğlu’nun öl*müyle ilgili iddiaların ortaya atılması üzerine, Münevver Karabulut’un ailesinin avukatları, mezarın açılmasını talep etti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, bu talebi kabul etti ve fethi kabir işlemi için hazırlıklar başladı.

Fethi kabir işlemi başladı

Cem Garipoğlu'nun mezarının bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı'nda fethi kabir işlemi resmen başladı. Mezarı açacak ekip, mezarlığa giriş yaptı ve sürecin başlatıldığını duyurdu. Savcılık talimatıyla gerçekleştirilen bu işlem, Garipoğlu’nun ölümüyle ilgili tartışmaların son bulmasına yönelik bir adım olarak görülüyor.

Ekipler Mezarlıkta Çalışmalara Başladı

Garipoğlu’nun mezarının açılması, ölümüne dair şüphelerin giderilmesi açısından büyük önem taşıyor. Karabulut ailesi, uzun yıllardır süren bu davada gerçeğin ortaya çıkmasını talep ediyordu. Mezarın açılmasıyla birlikte, Garipoğlu’nun gerçekten intihar mı ettiği yoksa başka bir müdahale olup olmadığı sorularına cevap aranacak.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir: "Kapsamlı bir inceleme yapılacak"

Avukat Rezan Epözdemir, Karabulut ailesi adına uzun süredir hukuki bir mücadele verdiklerini ifade ederek, "2 yıldır çok ciddi bir hukuki mücadele yürütüyorduk. Geçen hafta da savcı taleplerimizi kabul etti. Bugün itibarıyla fethi kabir işlemi yapılacak. Bu fethi kabir klasik bir fethi kabir olmayacak. Mezarlık açılacak, cesedin tamamı alınacak. Adli Tıp Kurumu'na götürülecek. Fethi kabirde aileden DNA alınır eşleştirilir fakat burada cesedin tamamı alınacak. Adli Tıp Kurumu biyolojik ve kimyasal inceleme yapacak. Çok kapsamlı bir inceleme yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Üç Tespit Yapılabilir

Epözdemir, “Burada 10 yıl geçtiği için bir kısım delillere ulaşılamayacağı endişesi var” diyerek, sürecin karmaşıklığına dikkat çekti. Açıklamalarına şöyle devam etti:

“Özellikle dişler, kaldıysa saçlar ve sırt kemiği gibi uzun kemikler üzerinden DNA parçaları alınarak biyolojik ve kimyasal inceleme yapılacak. Bu çok hassas olduğu için böyle bir yöntem benimsendi ve buna karar verildi.

İncelendikten sonra tekrar buraya getirilip defnedilecek. Üç sonuç gelebilir: Birinci sonuç, ‘Biz inceleme yapamıyoruz. Aradan geçen süre nedeniyle sağlıklı tetkik yapamıyoruz’ denilebilir. İkinci seçenek ise ‘Ölen kişi Cem Garipoğlu'dur’ denilebilir. Üçüncüsü de ‘Ölen Cem Garipoğlu değildir’ denilebilir. Bu üç tespit de yapılabilir.”

Fethi Kabir İşlemi Tamamlandı

Cem Garipoğlu'nun mezarında yapılan fethi kabir işlemi, bugün itibarıyla tamamlandı. Uzman ekipler, mezarı açarak cesedi tabut ile Adli Tıp Kurumu'na götürdü. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Tedavisi Tamamlanan 2 Caretta Caretta Denizle Buluştu

Manavgat'ta Tedavisi Tamamlanan 2 Caretta Caretta Denizle Buluştu