Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem RTÜK Başkanı Şahin'den dizi filmlere sıkı denetim uyarısı

RTÜK Başkanı Şahin'den dizi filmlere sıkı denetim uyarısı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yasa ihlali yapan yapımların incelendiğini ve ihlal tespit edilmesi halinde gerekli yaptırımların uygulanacağını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
RTÜK Başkanı Şahin'den dizi filmlere sıkı denetim uyarısı
KAYNAK: İHA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yeni yayın döneminde dizi filmlerle ilgili yapılan denetimlerin titizlikle sürdüğünü belirtti. Şahin, yasa ihlali yapan yapımlara karşı gerekli müeyyidelerin uygulanacağını vurguladı.

Dizi filmlere yoğun takip

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni yayın dönemine girilmesiyle birlikte dizi filmler üzerindeki denetim sürecinin dikkatle yürütüldüğünü belirtti. Şahin, özellikle hem çok izlenen hem de izleyicilerden yoğun şikayet alan yapımların üst kurulun odak noktasında olduğunu söyledi.

Milli güvenliği ihlal eden diziler izleniyor

Şahin, toplumsal refleksleri harekete geçiren ve milli güvenliği ihlal ettiği iddia edilen yapımlarla ilgili denetimlerin aralıksız sürdüğünü ifade etti. Vatandaşların bu konuda rahat olmaları gerektiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"Yeni bir yayın döneminin başlangıcında vatandaşlarımızın rahatsız olduğu yapımlarla alakalı izleme uzmanlarımız teyakkuzdadır. Toplumumuzda tepki çeken ve milli güvenliğimizi ihlal ettiği öne sürülen dizilerle ilgili takiplerimiz devam etmektedir. Gerekli incelemelerden sonra yasa ihlali yapan yapımlar varsa, gereken müeyyideler uygulanacaktır."

Vatandaşlardan gelen şikayetler dikkate alınıyor

Şahin, vatandaşlardan gelen şikayetlerin dikkate alındığını ve şikayetlere konu olan yapımların sıkı bir şekilde incelendiğini vurguladı. Toplumun huzurunu bozabilecek içeriklere karşı RTÜK'ün her zaman görev başında olduğunu belirten Şahin, "Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KYK yurdunda dehşet: PDR mezunu genç KYK yurdundan atladı

KYK yurdunda dehşet: PDR mezunu genç KYK yurdundan atladı