Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem MGK Toplantısında Ter*rle Mücadele Kararlılığı Vurgulandı

MGK Toplantısında Ter*rle Mücadele Kararlılığı Vurgulandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan MGK toplantısında, ter*rle mücadeleye ve uluslararası gelişmelere dair önemli mesajlar verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
MGK Toplantısında Ter*rle Mücadele Kararlılığı Vurgulandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, P*K/K*K-P*D/Y*G, FE*Ö ve D*AŞ gibi ter*r örgütlerine karşı yürütülen operasyonlara ilişkin detaylar ele alındı. Kurulda, Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında bu örgütlerle kararlılıkla mücadele edeceği ve milli güvenliğe yönelik her türlü tehdidin bertaraf edileceği vurgulandı.

Suriye ve Irak'taki terörle mücadele sürecek

MGK bildirisine göre, Suriye topraklarında yuvalanan terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar kesintisiz devam edecek. Türkiye, bölgede milli güvenliğini tehdit edecek herhangi bir oldubittiye müsaade etmeyeceğini belirtti. Ayrıca, Irak’la iş birliği güçlendirilerek ortak tehditlere karşı birlikte hareket edileceği ifade edildi.

Filistin'deki soykırıma karşı çağrı

Toplantıda Filistin halkının maruz kaldığı soykırımın durdurulması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiği belirtildi. Türkiye, kalıcı ateşkes ve barışın bir an önce sağlanması için çabalarını sürdüreceğini ve Lübnan halkıyla dayanışma içinde olduğunu açıkladı. Ayrıca, İsrail’in hukuk tanımazlığını eleştirerek Birleşmiş Milletler nezdinde adımlar atılması gerektiğine dikkat çekildi.

Akdeniz ve Ege'de istikrar vurgusu

Bildiride, Türkiye’nin Akdeniz ve Ege Denizi’nde kalıcı istikrar ve huzuru sağlamak amacıyla iş birliği yapmaya devam edeceği, ancak bu iyi niyetli çabaların suistimal edilmesine izin vermeyeceği belirtildi. Aklıselimle hareket edilmesinin en doğru yol olduğu vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çankırı'da Akaryakıt İstasyonunda Polis ve Çalışan Arasında Arbede!

Çankırı'da Akaryakıt İstasyonunda Polis ve Çalışan Arasında Arbede!