Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Antalya’ya ödül yağdı

Antalya’ya ödül yağdı

İkinci Yüzyıl Derneği’nin Ankara’da düzenlediği ‘Yerel Yönetimler Proje Ödülleri’ töreninde Konyaaltı Belediyesi ‘HayatPark’ ve ‘Doğa Dostu Yakıt Briket’ projeleri, Muratpaşa Belediyesi ise Çevreci Komşu Kart Projesi ile ödüle layık görüldü

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’ya ödül yağdı

İkinci Yüzyıl Derneği’nin Ankara’da düzenlediği ‘Yerel Yönetimler Proje Ödülleri’ töreninde Konyaaltı Belediyesi’nin HayatPark ve Doğa Dostu Yakıt Briket projeleri ödül aldı. Ankara’da düzenlenen ödül törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurmayları ve yerel yöneticiler katıldı. Törende, Konyaaltı Belediyesi’nin iki projesi de ödüle layık görülürken, ödülü Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen aldı. Ödülü Konyaaltılı hemşehrileri adına aldığını söyleyen Esen, “Yurttaşlarımızın hem günlük hayatına hem de ekonomik yaşantısına katkı sağlayan projelerimizin ödül alması bizleri mutlu etti” dedi.

 

BRİKETLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILIYOR

Konyaaltı’nın merkezinde bulunan HayatPark, yaklaşık 120 bin dönümlük alana sahip. Parkın içinde kafe, restoran, tenis kortları, yürüyüş ve bisiklet yollarının yanı sıra birçok yapı bulunuyor.

Ödüle layık görülen diğer proje olan Doğa Dostu Yakıt Briket Projesi’nde ise ilçe genelinde toplanan budama atıklardan elde edilen yakıt briket, ücretsiz bir şekilde sera üreticilerine ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor. 2021 yılında 128 bin 400 ton yakıt biyo-briket ihtiyaç sahibi vatandaşlara yakacak olarak ulaştırıldı.

 

MURATPAŞA’YA DA ÖDÜL GELDİ

Türkiye’nin ilk ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart da İkinci Yüzyıl Derneği Yerel Yönetim Proje Ödülü’ne değer görüldü. Belediye Başkanı Ümit Uysal, ödülü Ankara’da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle aldı.    

 

Gecede CHP Lideri Kılıçdaroğlu, çalışmaları dolayısıyla belediye başkanlarına çalışmalarına teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, “Yerel yönetimler bütün zorluklarına rağmen, zorlukları aşıp halka hizmet etme konusunda büyük sorumluluklar üstlenerek görev yapıyorlar. Bu anlayışla hareket eden bütün belediye başkanı arkadaşlarıma, hiçbir parti farkı gözetmeksizin yürekten teşekkür ederim” diye konuştu.

 

KOMŞU KART ÖRNEK OLDU

Başkan Uysal ise Nisan 2016’da Muratpaşa’nın 2 mahallesinde başlayan Çevreci Komşu Kart Projesi’nin bugün Türkiye’nin birçok noktasında uygulanmaya başlandığını söyledi. Başkan Uysal, “Çevreci Komşu Kart projesi, komşularımızın desteği ve sahiplenmesiyle bu noktalara ulaştı. Tüm komşularıma, bu ödül vesilesiyle, tekrar teşekkür ediyorum” dedi.


 

İLK ÖDÜLLÜ PROJEMİZ

 “Atma, biriktir, kazanalım” sloganıyla hayata geçirilen Çevreci Komşu Kart projesiyle ilçe sakinleri cam, kağıt, plastik ve metalden oluşan nitelikli evsel atıkları ayrıştırıyor ve belirlenen gün ve saatte sokağından geçen Çevreci Komşu Kart ekiplerine teslim ediyor. Tartılıp alınan atıklar karşılığında Muratpaşalıların Çevreci Komşu Kartlarına para yükleniyor.

Muratpaşa Belediyesi, Çevreci Komşu Kart’la Nisan 2016’dan Şubat 2022 sonuna 18 milyon 574 bin 862 kilogram nitelikli atığı ev ev topladı. Toplanan atıklar karşılığında Çevreci Komşu Kartlara 6 milyon 518 bin 843 lira yüklendi.

 

 

İHA-Haber Merkezi  

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘LA TRAVİATA’ İLK KEZ SAHNEDE

‘LA TRAVİATA’ İLK KEZ SAHNEDE