Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Antalya'da Taksicilere Kamera Büyükşehir'den

Antalya'da Taksicilere Kamera Büyükşehir'den

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, taksilerde yeni bir dönemin başladığını duyurdu. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Taksicilere Kamera Büyükşehir'den

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, taksilerde yeni bir dönemin başladığını duyurdu. 

Başkan Böcek'ten açıkalama 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya’da taksilerimizde yeni bir döneme giriyoruz. Taksici esnafımızın ve yolcularımızın daha güvenli bir şekilde ulaşımını sağlayabilmesi için 6 bin 615 taksiye ücretsiz kamera sistemi, sürücü ve yolcu panik butonları Antalya Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak” dedi.

Güvenli Ulaşım İçin Yeni Adımlar

Böcek, hem taksici esnafının hem de yolcuların yanında olduklarını belirtti ve “Hem taşıyanın hem de taşınanın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Bu yeni uygulama, Antalya’da taksilerin daha güvenli hale gelmesine yardımcı olacak.

Mehmet Ali Alkan'ının Eski açıklaması

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, sosyal medya hesabından 12,02,2024 tarihinde açıklama yapmıştı. Alkan, “Sevgili Taksici Esnaflarımız, İçişleri Bakanlığı talimatı ile taksilerimize kamera sistemi takılması zorunlu hale getirilmiştir. Ve 31 Haziran 2024'e kadar süre uzatılmıştır. ifadelerini kullandı.

Kamera Sistemi İçin UKOME Uygunluğu

Alkan, "Birtakım sosyal medya hesaplarında Odamızın kameraları 17 bin tl taktıracağımız, kendilerinin 7 bin TL'ye kamera takılacağı bilgisi paylaşılmıştır. Oda olarak bize başvuran iki firma gerekli belgeleri alarak UKOME uygunluğu almıştır. Son olarak bir firma Odamıza bilgi vermeden ve başvurmadan UKOME'ye başvuru yapmıştır. Konudan UKOME alt komisyonda üyemiz olması dolayısıyla konudan haberdar olduk. Odamıza verilen yetki doğrultusunda Odamıza bilgisi verilmeyen bir firmayla ilgili esnafımızın haklarını korumak için alt komisyonda şerh konulmuştur. Bu firmanın Odamıza müracaatı halinde durumu değerlendirlip esnafımız bilgilendirilecektir. Ayrıca başka firmalarda davet edilecektir. En uygun rekabet ortamı oluşturulacaktır" dedi. 

Korsanla Mücadelede Kenetlenme Çağrısı

Alkan, “Meslektaşlarımız tarafından seçilmiş Odamızın dikkate alınmaması ve sonrasında Odamızın adı kullanılarak yapılan haksız ithamla EN BÜYÜK SORUNUMUZ OLAN KORSANLA MÜCADELE SEKTEYE UĞRAMAKTADIR. Şu an da Korsanla ilgili basın açıklaması için Ankara yolunda bu açıklamayı yapmaktan derin üzüntü duyuyorum. TÜM ESNAFIMIZDAN BU TÜR ALGILARA İTİBAR ETMEMESİNİ, KORSANLA MÜCADELEDE KENETLENMEMİZ GEREKEN BU DÖNEMDE BU TÜR OLAYLAR EN ÇOK ESNAFIMIZA ZARAR VERMEKTEDİR. TÜM MESLAKTAŞLARIMIZI BİRLİK BERABERLİĞE DAVET EDİYOR TÜM MESLEKTAŞLARIMA HAYIRLI İŞLER DİLİYORUM. SAYGILARIMLA” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'in Gazze Şeridi'ne Saldırıları: Ölü Sayısı 29 Bin 782'ye Yükseldi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne Saldırıları: Ölü Sayısı 29 Bin 782'ye Yükseldi