Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Antalya ATSO Başkanı Bahar: Sanayisiz büyüme olmaz

Antalya ATSO Başkanı Bahar: Sanayisiz büyüme olmaz

ATSO Başkanı Ali Bahar, Eylül Ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sanayisiz büyümesinin sürdürülebilir olmayacağını söyledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya ATSO Başkanı Bahar: Sanayisiz büyüme olmaz

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Eylül ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir bir büyümeye ancak sanayi öncülüğünde ulaşabileceğini söyledi.

Bahar, "Ülkemiz sanayisiz büyüyemeyeceğini, böyle bir büyümenin sürdürülebilir ve istikrarlı bir büyüme olamayacağını biliyoruz. Bizim ülke olarak sanayi odaklı ve dengeli büyümeyi öngören bir ekonomi politikası bekliyoruz" dedi.

Bahar, OVP'de son derece önemli gördüğü 3 noktaya değinerek, "Bizim gibi bir ülkenin mutlaka ve mutlaka, her zaman istikrarlı ve yüksek oranlı bir sanayi büyümesine ihtiyacı var. Sanayi büyümezse, hizmetler bir ülkeyi uzun süre ayakta tutamaz. Sanayisi ile büyüyen bir ülkede büyüme hızının volatilitesi düşük olur. Yani çeyrekten çeyreğe büyüme oranları arasında fazla fark olmaz. Bize bu gerekiyor. Yani biz sanayi odaklı ve dengeli büyümeyi öngören bir ekonomi politikası bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bahar, tarım sektörünün önemine de dikkat çekerek, "Tarım sektörü 4 milyon 700 bin çalışan ile ülkedeki toplam istihdamın yüzde 15'ini oluşturuyor. GSYH'nin yaklaşık yüzde 6,5'i tarım sektörü üretiminden geliyor. Tarım sektörü, Türkiye açısından en stratejik en hayati sektörlerin başında geliyor" dedi.

Bahar, ATSO olarak Antalya'ya yeni bir kas kazandırılması gerektiğine inandıklarını belirterek, "Antalya, turizm ile anılan bir şehrimiz. Bundan memnun olmakla birlikte, bir taraftan bu avantajımızı bu gücümüzü korumalı, bir taraftan da kendimizi başka alanlarda geliştirmeliyiz" diye konuştu.

Yapılan değişikliklere ilişkin değerlendirmeler:

  • OVP'de sanayinin önemine vurgu yapılması: Ali Bahar, OVP'de sanayinin önemine vurgu yapılmasını olumlu karşıladığını belirtti. Bahar, "Ülkemiz sanayisiz büyüyemeyeceğini, böyle bir büyümenin sürdürülebilir ve istikrarlı bir büyüme olamayacağını biliyoruz. Bizim ülke olarak sanayi odaklı ve dengeli büyümeyi öngören bir ekonomi politikası bekliyoruz" dedi.
  • Tarım desteklerinin artırılması: Ali Bahar, tarım desteklerinin artırılmasından memnun olduğunu belirtti. Bahar, "Tarım sektörü 4 milyon 700 bin çalışan ile ülkedeki toplam istihdamın yüzde 15'ini oluşturuyor. GSYH'nin yaklaşık yüzde 6,5'i tarım sektörü üretiminden geliyor. Tarım sektörü, Türkiye açısından en stratejik en hayati sektörlerin başında geliyor" dedi.
  • Tarımda planlı üretime geçiş: Ali Bahar, tarımda planlı üretime geçişin önemli bir adım olduğunu belirtti. Bahar, "Türkiye her ne kadar uzun vadede tarımsal üretimini artırıyor olsa da; rekabet üstünlüğünü koruma konusunda, kendine yeterlilik konusunda ve dış ticaret konusunda güç kaybediyor. Üstelik kendi ülkemizde, kendi ürettiğimiz ürünleri pek çok Avrupa ülkesindekinden daha pahalıya tüketiyoruz. Bu gidişata bir son verilmesi gerekiyor" dedi.
  • Rent a Car sektörüne yönelik sorunlar: Ali Bahar, Aksu Belediyesi'nin rent a car firmalarından araç başına 5 bin TL gibi bir ücret talep etmesini eleştirdi. Bahar, "Bu bir zorbalıktır. Diğer belediyelerimizde böyle bir şey yokken, bir başka belediyemizin ortaya bunu koymasını kabul etmiyoruz" dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
25 yaşına giren Google hangi ülkede kurulmuştu

25 yaşına giren Google hangi ülkede kurulmuştu