Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem ALKÜ’de Yamaç Paraşütü Uzmanlarından Önemli Söyleşi

ALKÜ’de Yamaç Paraşütü Uzmanlarından Önemli Söyleşi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Hava ve Doğa Sporları Topluluğu, Türkiye’nin en iyi yamaç paraşütü uçuş sahalarına sahip Alanya’da “Her Yönüyle Yamaç Paraşütü” konulu bir söyleşi düzenledi. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ALKÜ’de Yamaç Paraşütü Uzmanlarından Önemli Söyleşi
KAYNAK: İHA

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Hava ve Doğa Sporları Topluluğu, Türkiye’nin en iyi yamaç paraşütü uçuş sahalarına sahip Alanya’da “Her Yönüyle Yamaç Paraşütü” konulu bir söyleşi düzenledi. Söyleşi, ALKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi ve yamaç paraşütünün usta isimleri ile meraklıları bir araya getirdi.

Uzmanlar Yamaç Paraşütünü Anlatıyor

Söyleşi, ALKÜ Hava ve Doğa Sporları Topluluğu ve Türk Hava Kurumu iş birliğiyle gerçekleştirildi. Topluluğun danışmanı Doç. Dr. Yasemin Yalçın’ın yönetiminde, Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilotları ve milli sporcular, yamaç paraşütü ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattılar.

ALKÜ’nün Yamaç Paraşütüne Katkıları

ALKÜ Hava ve Doğa Sporları Topluluğu, yamaç paraşütü etkinliklerine büyük önem veriyor. Dekan Prof. Dr. Güngörmüş, ALKÜ’nün yamaç paraşütü alanında Türkiye’nin en önde gelen üniversiteleri arasında bulunduğunu belirtti. Ayrıca, pilot eğitmen olanların birçoğunun aynı zamanda ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin öğrencisi olduğunu ifade etti.

Gelecek Projeler ve Etkinlikler

Hava ve Doğa Sporları Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Yasemin Yalçın, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a destekleri için teşekkür etti ve çalışmalarının ve projelerinin katlanarak devam edeceğini belirtti. Yalçın, topluluğun 2017’den beri üniversitenin içinde ve dışında faaliyetler gösterdiğini ve daha fazla etkinlik düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Söyleşi Sonrası Ödüller

Söyleşi sonunda, yamaç paraşütü ile ilgili merak edilen konular detaylarıyla konuşuldu. Ayrıca, çekilişle 4 öğrenciye yamaç paraşütü tandem uçuş hediye edildi. Söyleşi sonunda, yamaç paraşütü eğitmen pilotlarına ve milli sporculara hediye ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB'e yeni nesil e-posta sistemi geliyor

MEB'e yeni nesil e-posta sistemi geliyor