Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Kerebiç nedir? Nasıl yapılır? Mersin kerebiç tarifi

Kerebiç nedir? Nasıl yapılır? Mersin kerebiç tarifi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kerebiç nedir? Nasıl yapılır? Mersin kerebiç tarifi
KAYNAK: Haber Merkezi

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve sevdiklerinize sunabileceğiniz Mersin yöresine ait kerebiç tarifi şöyle:

Kerebiç Nedir? 

Kerebiç, özellikle Ramazan ayında sevilerek tüketilen geleneksel bir tatlıdır. 

Mersin Kerebiç Tarifi 

Kerebiç Malzemeleri:

Dış Harcı

  • Un (alabildiği kadar)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta
  • 200 gram yağ

İç Harcı

  • Ceviz veya Antep fıstığı (isteğe göre)
  • Şeker (isteğe göre)

Kreması

Çöven otu
Su
Şeker (isteğe göre)

Kerebiç Nasıl Yapılır?

Dış Harcın Hazırlanması

Un, irmik, yumurta ve yağı karıştırarak hamuru yoğurun. Hamuru iyice yoğurduktan sonra, küçük parçalar koparıp avuç içinde açın.

İç Harcın Hazırlanması

Hamurun içine isteğinize göre ceviz veya Antep fıstığı koyun. Şeker ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

Hamurun Şekillendirilmesi

İç harcı eklediğiniz hamurları yuvarlayarak köfte şekline getirin. Kızarmış olmaması için dikkatli bir şekilde pişirin.

Kremanın Hazırlanması

Çöven otu köklerini bir gece suya bırakın.
Ertesi gün, 5 saat süreyle kaynatın ve oluşan yeşil suyu köpürtün.
Köpüğün üzerine şeker ekleyerek kıvamını artırın.

Sunum

Hazırladığınız kerebiçleri kremaya batırın. Üzerine tarçın serpip, tatlıyı servis edin.

Kerebiç Püf Noktaları

Kerebiçlerin kızarmış olmaması, tatlıların yumuşak kalması için önemlidir. Köpüğün kıvamını artırmak için şeker miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Real Madrid Atalanta maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Real Madrid Atalanta maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?