Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Edirne Enez'de gidilecek en iyi plajlar hangileri?

Edirne Enez'de gidilecek en iyi plajlar hangileri?

Edirne doğal güzellikleriyle, berrak deniziyle ve upuzun sahilleriyle göze çarpan bir şehiridir. Edirne'nin Enez ilçesi de bu güzelliklerden nasiplenmiş şehirler arasındadır. Sizler için Edirne'nin Enez ilçesindeki plajları derledik...

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Edirne Enez'de gidilecek en iyi plajlar hangileri?
KAYNAK: Haber Merkezi

Pırlanta Plajı, içerisinde otopark, ücretsiz duş ve tuvalet gibi pek çok hizmet sunan bir plajdır. Plaja geldiğinizde uygun fiyatlı kafe ve barların bulunduğunu görebilirsiniz. Temiz bir denize sahip olan Pırlanta Plajı, yerlilerin genellikle tercih ettiği yerlerden biridir. Plaj kenarlarında pide, et yemekleri, alkol servisleri ve hafif tatlılar gibi çeşitli yiyecekler bulabilirsiniz. Ayrıca plaj içindeki beachlerde müzik dinleyebilir ve spor aktivitelerine katılabilirsiniz. Pırlanta Plajı, turistler açısından önemli bir yerdir çünkü kaliteli hizmet sunmaktadır. Sahil ve çevresinde görevli çalışanlar hizmet kalitesini üst düzeyde tutmaktadır.

Nasıl Gidilir?

Enez merkeze en yakın plaj olarak bilinen Pırlanta Plajı, merkeze yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Enez Limanı'na oldukça yakın bir mesafede bulunan bu plaj, halk plajı olarak bilinmektedir.

Enez, turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği kentlerden biridir. Sultaniçe’den Altınkum Sahili’ne kadar uzanan onlarca kilometre kıyısı bulunan Enez’de pek çok plaj ve beach bulunmaktadır. Temiz denizlere sahip olan Enez’de beachlerin ekonomik olması da turistlerin tercih sebepleri arasında yer alır. İlçeye geldiğinizde dikkatinizi çekecek şeylerden biri de çakıl taşlarının varlığıdır.

Enez Plajlarına Ulaşım

Merkeze en az 7 - 8 kilometre uzaklıkta yer alan plajlar 20 - 25 kilometre ve ötesine kadar uzanmaktadır. Trakya’nın saklı cenneti olarak bilinen Enez, sakin bir kent olmasıyla da kafa dinlemek için ideal bir seçim olabilir. Ulaşım açısından sahile otobüslerle gidebilirsiniz. Sahil kenarında yer alan onlarca beach ve plaja ulaşmak ise yaya olarak sağlanmaktadır. Alkollü servis yapan işletmelerin de bulunduğu Enez’de dans partileri de düzenlenmektedir.

Altınkum Sahili ve Golden Beach

Adından da anlaşılacağı gibi Altınkum Sahili’nde bulunan Golden Beach, bölgenin en popüler plajıdır. Sakin ve temiz denize sahip olması gibi etkenler işletmenin popülaritesini arttırmaktadır. Merkeze yaklaşık olarak 10 km uzaklıkta yer alan bu beache ulaşım otobüslerle yapılmaktadır. Alkol servisi de yapılan işletme içerisinde plaj partisi, voleybol ve kumsal futbolu gibi çeşitli organizasyonlar da düzenlenmektedir. Müzik etkinlikleri de yer alan Enez Golden Beach, eşsiz Enez manzarasını seyretme fırsatı sunuyor. Temiz ve sıcak bir denize sahip olması da turistler açısından olumlu bir izlenim bırakmaktadır. Genellikle yaz aylarında aktif olarak hizmet veren Enez Golden Beach’e herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

Enez Pırlanta Plajı

Enez merkeze en yakın plaj olarak bilinen Pırlanta Plajı, merkeze yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Enez Limanı’na oldukça yakın mesafede yer alan bu plaj, halk plajı olarak bilinmektedir. İçerisinde otopark, ücretsiz duş ve tuvalet gibi pek çok hizmet bulunuyor. Plaja geldiğinizde uygun fiyatlı kafe ve barların da mevcut olduğunu görebilirsiniz. Temiz bir denize sahip olan Pırlanta Plajı, yerlilerin genellikle tercih ettiği yerlerdendir. Plaj kenarlarında pide, et yemekleri, alkol servisleri ve hafif tatlılar bulmanız mümkündür. İçerisindeki beachlerde müzik ve spor aktivitelerine katılabilirsiniz. Plajın turistler açısından en önemli özelliklerinden biri de kaliteli hizmet vermesidir. İlgili çalışanlar bulunan sahil ve çevresinde hizmet üst düzeydedir.

Amedeus Beach Club

Pırlanta Plajı’nın hemen yanında, Enez merkeze 7 – 8 kilometre uzaklıkta yer alan Amedeus Beach Club’a ulaşmak için otobüsleri tercih edebilirsiniz. Yerel otobüslerle 10 – 15 dakika içerisinde bölgeye varmış olursunuz. Oldukça gelişmiş bir beach olan Amedeus, hem sahil içerisinde hem de sahil dışında hizmetlerini sürdürmektedir. Güler yüzlü çalışanları ile ziyaretçilere hizmet vermeyi sürdüren işletme, pek çok etkinliğe de imza atıyor. İçerisindeki en popüler etkinlikler; canlı müzik, DJ, spor faaliyetleri, yüzme faaliyetleri, yarışmalar ve deniz salıncağıdır. Bu aktiviteler ile günümüz Enez’inde turistlerin sıklıkla tercih ettiği beachler arasında yerini almıştır. Eşsiz bir deniz manzarası bulunan Amedeus, tatil bölgelerini aratmıyor. Plajda yer alan pek çok nesnenin doğaya uygun şekilde hazırlandığı belirtiliyor. Restoran konusunda da oldukça başarılı işlere imza atan Amedeus Beach Club, uygun fiyatlarıyla da müşterilerin güler yüzlü olmasını sağlamaktadır.

Evros Beach & Cafe

Altınkum Sahili’nin en sonunda yer alan ve Enez merkeze yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Evros Beach’e ulaşım otobüsle sağlanabilmektedir. Otobüs yolculuğundan sonra birkaç dakika yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Muhteşem bir manzarası bulunan Enez’i daha da iyi bir konumdan seyretmek için büyük bir fırsat olan Evros Beach’te pek çok aktivite de mevcuttur. Denize atlayarak girmek isteyenler için uygun alanları bulunan Evros Beach, sessiz ve sakin ortam arayanlar için tercih edilen bir seçenektir. Ortalama fiyatlarıyla da müşteriler için iyi bir seçim olabilir. Özellikle farklı aktivitelerin ve kapalı mekânının bulunması da popülaritesini arttırmaktadır. Özellikle gün batımında harika fotoğraflar çekmek için ideal bir konumdadır. İçerisinde dondurma, hafif yemekler, kahve ve alkollü içecekler de servis edilmektedir. Sakin ve temiz bir denize sahip olmasıyla da küçük fakat rahat bir deniz keyfini çıkartmak için tercih edilir.

Altınkum Plajı

Enez’in en popüler plajı olarak bilinen Altınkum, halk plajları arasında bulunmaktadır. Ortalama kıyı şeridi 2 – 3 kilometre olarak bilinen sahil, mavi bayraklı plajlar arasında da yer almaktadır. Eşsiz manzaraları seyretme fırsatı sunan sahilin etrafında pek çok kafe ve bar işletmesi yer alıyor. Bununla birlikte beach sayısının da bir hayli fazla olduğu Altınkum Plajı, ziyaretçilerin mutlaka gezmesi gereken yerlerdendir. Plaj etrafında yer alan işletmeler oldukça uygun fiyatlarla servis yapmaktadır. Yaz aylarında açık olan plajın kış aylarında daha çok balıkçılık faaliyetlerinde bulunduğu görülüyor.

Enez Beachleri

Enez’de pek çok beach bulunmaktadır. Bu işletmeler, alkollü içecekler de bulundurmasıyla turistlerin daha fazla ilgisini çekmektedir. Genellikle Altınkum Sahili’nde yer alan beachler, sahil kesimi boyunca devam etmektedir. Uygun fiyatlı alkol ve bira servisi yapan işletmelerde herhangi bir yaş kısıtlaması da bulunmamaktadır. Genel olarak Enez’deki beachler arasında Xuxu, Lara Beach ve Aqua Beach ön plana çıkmaktadır. Bu işletmeler pek çok etkinlik gerçekleştirmesiyle birlikte turistlerin ilgisini daha da çekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaziantep Şahinbey'de icradan satılık 120 m² 3+1 daire

Gaziantep Şahinbey'de icradan satılık 120 m² 3+1 daire