Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Üniversiteli Zeliha'nın öldüğü kazada kamyonet sürücüsünün 6 yıla kadar hapsi istendi

Üniversiteli Zeliha'nın öldüğü kazada kamyonet sürücüsünün 6 yıla kadar hapsi istendi

Çanakkale'de antrenman yaparken kamyonet çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeliha Güneş'in davasında sürücü S.Ç. hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Üniversiteli Zeliha'nın öldüğü kazada kamyonet sürücüsünün 6 yıla kadar hapsi istendi
KAYNAK: İHA

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyü yakınlarında, 28 Nisan günü saat 19.00 sıralarında meydana gelen kazada, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Zeliha Güneş (23), kamyonet çarpması sonucu hayatını kaybetti. S.Ç. (56) yönetimindeki 17 UR 284 plakalı kamyonet, Güneş'in kullandığı bisiklete çarptı.

Sağlık Ekipleri Olay Yerine Geldi

Kazanın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Eceabat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Zeliha Güneş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kamyonet sürücüsü S.Ç., jandarma tarafından gözaltına alındı ve işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmasını tamamlayıp iddianamesini hazırladı. İddianamede, Güneş'in ölümünün genel beden travmasına bağlı kafatası kırıkları ve beyin kanaması sonucu gerçekleştiği belirtildi. Sürücü S.Ç., ifadesinde "Seyir halindeyken iki bisikletliyi gördüm. Hızım normaldi. Bisikletli sürücülerden biri birden önüme çıktı. Karşıdan araç gelmesi sebebiyle direksiyonu çok az sola kırabildim. Aracın sol aynası bisikletliye çarptı. Çok üzgünüm" dedi.

Bilirkişi Raporunda Zeliha Güneş'in kusurunun bulunmadığı belirtildi

Olay günü Zeliha Güneş ile birlikte bisiklet süren E.A., ifadesinde "Zeliha ile aramda birkaç teker farkla önlü arkalı gidiyorduk. Zeliha öndeydi. Kamyonet hızlı bir şekilde geçti ve Zeliha'nın gidonuna çarptı. Şüpheli durmadı, bir motorcu kornayla durdurdu" dedi.

Bilirkişi raporunda, S.Ç.'nin kaza sırasında önündeki araçları güvenli mesafeden takip etmediği ve asli kusurlu olduğu, Zeliha Güneş'in ise kusurunun bulunmadığı belirtildi. Savcı, S.Ç.'nin 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Küresel iletişim kesintisi nedeniyle dünya genelinde hava trafiği aksadı

Küresel iletişim kesintisi nedeniyle dünya genelinde hava trafiği aksadı