Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Türkiye'nin önde gelen holdingi iflas tehlikesi altında

Türkiye'nin önde gelen holdingi iflas tehlikesi altında

1976'dan beri faaliyet gösteren Oskar Holding, kriz ve enflasyon sebebiyle konkordato ilan etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin önde gelen holdingi iflas tehlikesi altında

Sözcü gazetesinden Erdoğan SÜZER'in haberine göre; Küresel çapta yaşanan ekonomik kriz, Türkiye'deki birçok şirketi olumsuz etkiledi ve bu etkilerden biri de Akkuyu Nükleer Santrali ile Enerji Bakanlığı'na bağlı Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) elektrik iletim hatlarına hizmet veren Oskar Holding'i vurdu. Holding'in sahibi Osman Karagöz, 4 şirketiyle birlikte konkordato ilan etmek zorunda kaldı.

Oskar Holding, 641 farklı şirket ve kişiye 2 milyar lirayı aşan borcu nedeniyle konkordato talebinde bulundu. Holding, kamudan alacaklarını tahsil edememe, ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve banka kredilerinin kısıtlanması gibi faktörlere bağlı olarak bu zorlu kararı almıştır.

1976 yılından beri faaliyet gösteren Oskar Holding'in bünyesindeki Anadolu Elektrik, Oskar Elektrik, Oskar Enerji ve Oskar Led şirketleri konkordato ilan etti. Ancak, diğer şirketler olan Oskar GYO, Oskar Kablo Sistemleri ve Azerbaycan'da faaliyet gösteren Anadolu Elektrik Bakü şirketi konkordatoya tabi tutulmadı.

Holding sahibi Osman Karagöz, kendisi ve şirketleri için 31 Ekim 2023'te Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato talebiyle başvuruda bulundu. Mahkeme, 13 Aralık 2023'te 4 şirket ve Osman Karagöz için 3 aylık geçici konkordato ilan etti. Bu kararla birlikte, 4 şirket ve Karagöz hakkında 3 ay boyunca kamusal alacak takibi yapılamayacak, önceki alacak takipleri durdurulacak ve ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz kararları uygulanamayacak.

Oskar Holding, konkordato için mahkemeye verdiği başvuru dilekçesinde Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu sıkıntıları detaylı bir şekilde açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya 8 Ocak 2024 Hava Durumu

Antalya 8 Ocak 2024 Hava Durumu